You are here: Home » Eten & koken » Koken met limoncello

Koken met limoncello

geschreven door Constance

Gisteren hebben jullie kunnen lezen dat de Villa Massa Limoncello fles een nieuwe look krijgt. En om dit te vieren ben ik afgelopen woensdagavond  te gast geweest bij het From Farm To Table diner. En tijdens de gehele avond heb ik genoten van gerechten die klaar gemaakt waren met Villa Massa Limoncello.

sfeerbeeld-villa-massa-limoncello-bruschetta

We zijn begonnen met Antipasti van Messekleverkaas en Taleggio. Daarbij werden druiven, prosciutto, olijven, meloen en gegrilde asperges geserveerd en natuurlijk ook focaccia.

 

De Primi piatti  waren zelfgemaakte pizza’s met tomatensaus, mozzarella en diverse verse toppings van verschillende groenten.

De secundi piatti bestond uit 3 soorten vlees;  een kalfsburger met mozzarella en truffelmayonaise, een kalfsentrecote op een bedje van sla met gegrilde tomaatjes en pijnboompitjes en kipdijvlees van Bourgondisch scharrelhoen gemarineerd met citroenrasp en Villa Massa Limoncello. En daarbij frisse salades met gegrilde groenten van de BBQ en lokale kaas, en voor de vegetariers diverse verse groenten gegrild van de BBQ.

 

En natuurlijk sluit je een typisch Italiaanse maaltijd af met verschillende dolci. We hebben gesmuld van Villa Masa Tiramisu en banaan van de BBQ met Villa Massa Limoncello en rietsuiker (ideaal voor op de bbq). Hieronder vind je de recepten van beide dolci.

villa-massa-tiramisu

Villa Massa Tiramisu (7 porties); Knijp 3 kleine sinaasappels uit en meng het sap met 75ml Villa Massa Limoncello. De hoeveelheid Villa Massa kan worden aangepast naar eigen voorkeur. Voeg hier als laatste de geraspte citroenschil van een citroen aan toe. Klop 4 eidooiers met 80 gram vanillesuiker tot een romige eenheid, voeg 500 gram mascarpone toe en meng deze goed. Klop de twee eiwitten op en voeg toe aan het mengsel. Bedek de bodem van de tiramisu kommetjes met 200 gram lange vingers, besproei de biscuits snel met het mengsel van sinaasappelsap en de citroenlikeur. Zorg ervoor dat de koekjes niet te zacht worden. Bedek deze laag koekjes met een klein gedeelte van het mascarpone mengsel. Plaats een tweede laag van biscuits en herhaal dezelfde wijze. Eindig met het mengsel van mascarpone. Bestrooi als laatste met cacaopoeder en versier royaal met chocolade schaafsel. Het toetje dient (ijs)koud geserveerd te worden.

Banaan van de BBQ met Villa Massa Limoncello en rietsuiker;  Leg de banaan indirect op de BBQ neerleggen (+/- 15 minuten) en wacht tot deze zacht en zwart is. Snijd de banaan in de lengte door en vul met biologische rietsuiker en een scheutje Villa Massa Limoncello. Tot slot afbranden met de crème brûlée brander.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?