You are here: Home » Shoppen » Intertoys speelboek ligt op de deurmat

Intertoys speelboek ligt op de deurmat

geschreven door Constance

Altijd, halverwege de  septembermaand, ligt het Intertoys speelboek op de deurmat en de plof op de mat van het speelboek klinkt voor kinderen als muziek in de oren. Het betekent voor heel Nederland de kick-off van de feestdagen en de bijkomende festiviteiten.

intertoys-speelboek

Uit het verschenen verlanglijstjesonderzoek (gehouden onder ruim 500 kinderen) blijkt het speelboek onverminderd populair. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen is de papieren catalogus nog veruit het meest populair om het verlanglijstje uit samen te stellen. En maar liefst 80% van de kinderen verwacht wel te krijgen wat er in omcirkeld wordt. En deze week is het zover: de start van het speelgoedseizoen én ontvangt klein Nederland het felbegeerde speelboek en kan het omcirkelen beginnen.

Dit jaar kunnen de kinderen kiezen uit maar liefst 1250 van de leukste speelgoeditems. En wat zijn de trends? Virtual Reality speelgoed, en oa. Sony komt met een VR-bril voor bij de Playstation. Ook drones zullen een ‘vlucht’ nemen en we zien meer robots, zoals een aapje van Zoomer die windjes laat en commando’s opvolgt en
Hatchimals, een soort vogeltje dat lijkt op de Furby en Tamagotchi van vroeger, dat zichzelf uit zijn ei
tikt als ze goed wordt verzorgd. Naast deze high-tech toys speelt de nostalgie weer op. Bordspellen
zijn weer helemaal terug van weggeweest en ook de Trolls, die beestjes met gek piekhaar in felle
kleuren, maken weer een terugkomst.

De kinderen van nu blijken ook nog echte bouwers te zijn: uit het onderzoek komt naar voren dat het
bouwspeelgoed, zoals LEGO, K’Nex DUPLO, het meest populaire speelgoed is. Games zijn een goede 2e en de 3e plek wordt ingenomen door buitenspeelgoed, zoals een bal, step of skateboard.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com