You are here: Home » Home gadgets » Auping Better Days slaap app

Auping Better Days slaap app

geschreven door Constance

Als stewardess weet ik als geen ander hoe belangrijk slaap is, want ik vlieg alleen intercontinentaal en dan heb je altijd last van tijdsverschillen, niet alleen op de bestemming maar ook als je weer terug bent in Nederland. Nu weet ik redelijk goed hoe ik me moet aanpassen, maar toch weet ook mijn biologische klok me soms nog behoorlijk te verrassen. En dan komt de speciale Auping app ‘Better Days’ goed van pas. (De app is er voor iOS en Android.)

better-days-app

De Nederlandse beddenfabrikant Auping heeft de Better Days-app ontwikkeld. Je kan informatie krijgen over de verschillende matrassen uit hun assortiment maar ook kan je inzicht krijgen in je slaapgedrag. (Maw. je kunt deze app ook gebruiken als je géén bed of matras van Auping hebt of wilt aanschaffen.)

slaapcoach

Elk mens brengt gemiddeld 25 jaar in bed door, en een goede nachtrust is erg belangrijk voor je lichaam en geest en Better Days gaat je daarbij helpen. De Slaapcoach is bedoeld om uitgeruster wakker te worden, want het is een slimme wekker die je op het juiste moment wakker maakt en die ook je slaap kan analyseren. Dit werkt op dezelfde manier als Sleep Cycle: via de microfoon van de iPhone. Je moet gedurende 5 dagen je slaapgedrag laten meten en krijgt vervolgens een analyse. De app meet hoe lang het duurt voordat je in slaap valt en hoe vaak je je ‘s nachts omdraait. Je kunt uitdagingen kiezen, bijvoorbeeld om eerder naar bed te gaan, langer te slapen of laat op de avond niet meer te eten en geen koffie en alcohol meer te nuttigen, in de app staan nog meer tips om beter te gaan (in)slapen. En na deze 5 dagen krijg je je persoonlijke slaapprofiel, incl. een analyse en een Auping matras advies.

slaapscore

Wat ikzelf een fijne instelling in de app vind, is de wekker. En hiermee word je, als je in je lichte slaap bent, gewekt, mbv. een door jouw zelfgekozen ringtone (of 1 vd 8 Auping melodietjes), maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen om nog even te blijven ‘snoozen’. En wil  je jezelf blijven uitdagen, doe dan mee met de ‘Challenges’ en kijk of je op deze manier je slaapscore nog meer kan verbeteren.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com