You are here: Home » Beauty » Test; CoolSculpting by Zeltiq

Test; CoolSculpting by Zeltiq

geschreven door Constance

Jullie hebben afgelopen maand al een artikel kunnen lezen, op lifestylelady.nl, over CoolSculpting by Zeltiq; ofwel het verwijderen van plaatselijk vet zonder operatie. En ik ben bij de CoolSculpting kliniek in Blaricum geweest voor een consult en een behandeling.

coolsculpting by zeltiq in blaricum

Je kan online een formulier invullen en dan krijg je gelijk te zien of je wel of niet in aanmerking zou kunnen komen voor een behandeling. Vervolgens maak je afspraak voor een persoonlijk consult en in de mail ontvang je verder nog een vragenlijst, over je medicijngebruik en je algemene gezondheid.

Tijdens het consult wordt de CoolSculpting by Zeltiq methode uitgelegd. Het bijzondere aan CoolSculpting zijn de gepatenteerde Gelpads in combinatie met het koelen van de huid. Vetcellen kunnen, bij 2 tot 4 graden boven nul, worden afgebroken. En om dit proces in gang te zetten worden de vetcellen gekoeld tussen -10 en -13 graden en door het gebruik van de speciale Gelpads bevriest je huid niet, krijg je geen littekenweefsel of schade aan de huid.

Tevens krijg  je tijdens het intake gesprek een overzicht van de kosten van de behandeling (of behandelingen) evenals adviezen en richtlijnen. Zo is het niet verstandig om tussen een zwangerschap een CoolSculpting behandeling te ondergaan, en tijdens je zwangerschap is het zelfs verboden. Verder krijg je een zeer uitgebreide uitleg hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat je te wachten staat.

En dan nu de behandeling zelf; eerst worden er  rondom 360° foto’s van het te behandelen gebied gemaakt en teken je de toestemmingsformulieren tekenen en betaal je de handeling. Ook word je gewogen en opgemeten en wordt de te behandelen zone wordt afgetekend. Voor elke zone zijn er speciale sjablonen; de grootste (voor de buik) is de CoolMax (waarbij je wel meer kans hebt op zwellingen) en voor de andere zones wordt er gewerkt met de CoolFit sjablonen.

header-behandeling

Per zone/behandeling wordt de speciale applicator aangebracht en deze gaat, te behandelen gedeelte, vacuüm zuigen en koelen. In de vacuümzuiger zitten diverse veiligheidssensoren die, tijdens de behandeling, het hele proces monitoren. Elke koelingssessie duurt 1 uur en na afloop krijg je een massage van 2 minuten waarbij, ook per toeval, is ontdekt dat er 68% beter resultaat geboekt wordt.

Je huid is na de behandeling rood maar dit trekt na 1 uur weg en je kan de 1e week last hebben zwellingen of een beurs gevoel of bloeduitstortingen. Tevens bestaat de mogelijkheid dat je last hebt van ‘dode’ zenuwen, maar ook dit komt goed (na max. 3 weken). En er is 1 plek van je lichaam waarbij CoolSculpting niet kan en dat zijn je billen.

Nu wil ik graag van mijn buikje af, ik ben wat kilo’s kwijt en sport heel regelmatig, maar het buikje blijft zitten. De consulente van CoolSculpting by Zeltiq adviseerde mij om niet alleen de buikzone te behandelen maar ook de maag. De foto’s zijn gemaakt, ik ben gewogen en opgemeten en de zones waren afgetekend. Maar toen eenmaal het speciale ‘CoolMax’ sjabloon op mijn buik werd gezet bleek dat, rond de navel, mijn vetcellen niet soepel genoeg waren. De behandeling had wel gedaan kunnen worden maar dan zou het resultaat niet optimaal geweest zijn en dat is zonde. Maw. ik moet nog een paar kilo afvallen waardoor ook die vetcellen wat meer kunnen ‘flubberen’ en ik ga het nu eind mei weer opnieuw proberen.

Wordt vervolgd……….

CoolSculpting-System

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com