You are here: Home » In & om het huis » Vaderdagtip: Grasmaaien vanaf je vakantieadres met GARDENA

Vaderdagtip: Grasmaaien vanaf je vakantieadres met GARDENA

geschreven door Constance

GARDENA breidt in 2016 de collectie SILENO-robotmaaiers uit met 5 nieuwe modellen. Ze maken elk een einde aan het handmatig grasmaaien en 2 ervan zijn vanaf overal ter wereld aan te sturen via smartphone of tablet; dus kan je je gras laten maaien vanaf je vakantieadres.

gardena

Bovendien passen ze hun maaifrequentie automatisch aan aan de hand van de groeisnelheid van het gras. Je kunt dus gerust op vakantie terwijl de robotmaaier je al het werk uit handen neemt. En als je thuiskomt ligt het gazon er stralend en strak bij.

GARDENA heeft 10 verschillende robotmaaiers. Welke maaier geschikt is voor je gazon hangt onder meer af van het oppervlakte, eventuele hellingen en de vorm. De topmodellen SILENO+ zijn verkrijgbaar voor gazons tot maximaal 1.600 m2, kunnen hellingen aan tot 35% en maaien elk plekje op complexe gazons (met bijvoorbeeld smalle doorgangen).

Door de SILENO-maaiers aan te sluiten op het innovatieve Smart Garden-system worden ze pas echt slim, sensoren in de tuin registreren onder meer de groeicondities en weersomstandigheden. Door deze artifcial intelligence weet de maaier precies wanneer het gazon vaker of juist minder vaak gemaaid hoeft te worden.

gardena op gras

Alle GARDENA robotmaaiers rijden kriskras over het gazon en snijden daarbij continu enkele millimeters van het gras af. Dit resulteert in een egaal gazon zonder maaistrepen. De versnipperde maairesten vallen direct terug op het gazon en vormen natuurlijke voeding voor het gras.

De GARDENA robotmaaiers maaien ook in de regen en is de accu bijna leeg? De robotmaaiers rijden dan automatisch terug naar het laadstation. Een grensdraad rondom het gazon bepaalt het maai gebied en eventuele obstakels worden dankzij de botssensor handig omzeild. De sensor biedt daarmee optimale veiligheid voor mens en dier. Een individuele pincode maakt de robotmaaier onbruikbaar voor anderen en ontmoedigt diefstal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com