You are here: Home » Shoppen » Oris lanceert Tycho Brahe limited edition

Oris lanceert Tycho Brahe limited edition

geschreven door Constance

Het Zwitserse horlogemerk Oris lanceert een limited edition en dit model is geïnspireerd op de bevindingen van Tycho Brahe, de 16e-eeuwse Deense edelman en astronoom.

oris tycho horlogeBrahe’s accurate astronomische en planetaire observaties werden geformaliseerd in het tychonische systeem, dat stelde dat de zon en de maan om de aarde draaiden, terwijl de andere planeten om de zon draait.

Het 42mm grote roestvrijstalen Oris Tycho Brahe Limited Edition horloge,met saffierglas, is gebaseerd op de Oris Artix en de kastbodem is gegraveerd met een tekening van het tychonische systeem. Het horloge is voorzien van een zeldzame functie, de door Oris ontwikkelde Pointer Moon. Deze geeft de fasen van de maan aan in de 29,5 dagen durende maancyclus. De speciale centrale wijzer is gericht naar een maanstandenschaal rondom de donkerblauwe wijzerplaat. Deze wijzer verspringt twee maal per dag en duidt de verschillende maanstanden accurater aan dan een traditionele maanstandendisplay.

De Oris Tycho Brahe Limited Edition heeft een oplage van 500 stuks en wordt gepresenteerd in een fraaie houten box en is leverbaar vanaf mei 2015.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com