You are here: Home » Accessoires » Test; Devolo dLAN 1200+ met WiFi

Test; Devolo dLAN 1200+ met WiFi

geschreven door Constance

Jullie weten dat ik in het verleden al diverse Devolo kits heb getest en nu heb ik de Devolo dLan1200+ met Wifi ac opgestuurd gekregen voor een test.

devolo dLan 1200+ wifi acDeze Devolo dLAN 1200+ set is een combinatie van WiFi met een Powerlinethuisnetwerk en geeft je een perfecte verbinding met alle mobiele en vaste apparaten in je huis. Maw. smartphones, tablets en laptops hebben hiermee, net als de modernste elektronica en smart hometechnologieën, de optimale internetverbinding. De adapter combineert daarmee de snelste overdrachtstechnologie voor je thuisnetwerk en het apparaat verzendt gelijktijdig een wifisignaal op zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-frequenties, waardoor de totale datasnelheid bijna 1,2 Gbps is. En hierdoor is deze adapter geschikt voor hogesnelheidsverbindingen via VDSL of Kabel. .

Zo is de volledige bandbreedte nu beschikbaar in elke kamer van je huis en kan je hiermee 4K-videocontent, de HD-standaard van de volgende generatie, eenvoudig en in perfecte kwaliteit, overal in je huis streamen.

Deze Devolo maakt gebruikt van  MIMO-technologie (Multiple In Multiple Out), en dit houdt in dat alle 3 de dragen van je stroomkabel (fasedraad, nuldraad en aarddraad) gebruikt worden, waardoor datatransmissie tot op gigabit-snelheid mogelijk is. En deze gepatenteerde koppeling wordt alleen gebruikt in devolo-adapters, en hierdoor heb je altijd een maximaal bereik en optimale signaalstabiliteit.

stopcontact devoloMet de dLAN 1200+ WiFi ac creëer je een wifi-thuisnetwerk of vul je jouw bestaande wifi-netwerk aan en dat met slechts 1 druk op de knop.Dankzij de WPS Clone-functie neemt de dLAN 1200+ WiFi ac de data over van het bestaande wifi-thuisnetwerk. Dit betekent dat er binnen de kortste tijd een volledig functionele wifi-hotspot is op te zetten vanaf elk stopcontact in huis. Mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, schakelen automatisch over van de wifi-router naar de dLAN-adapter als de adapter een sterker wifi-signaal afgeeft. Hierdoor beschik je over de beste wifi-ontvangst in kamers zelfs in die waar draadloos surfen eerder niet of nauwelijks mogelijk was.

Meerdere dLAN 1200+ WiFi ac-verbindingen zijn ook met elkaar te verbinden. Met de dLAN-adapter heb je dus overal de beste wifi-ontvangst, van de kelder tot in de nok van het huis.

Natuurlijk beschikt de dLAN 1200+ WiFi ac over beveiligingsfuncties, zoals WPA2-encryptie en een MAC-filtertabel die wifi-verbindingen naar mobiele apparaten kan beperken. Wifi is ook aan en uit te zetten via een timer of met een druk op de knop. Wifi-gasttoegang maakt het eenvoudig om een eigen wifi-netwerk voor bezoekers op te zetten. En de installatie kan je doen via de browser of met de app, voor iOS en Android.

De dLAN 1200+ WiFi ac bestaat uit een set met 2 Gigabit LAN-poorten die een snelle verbinding mogelijk maken met vaste computers, thuisservers en smart-tv’s en gameconsoles. Dit betekent dat twee netwerkapparaten direct zijn te verbinden met de adapter, zoals smart-tv’s en gameconsoles in de woonkamer, of computers en NAS-thuisservers in een thuiskantoor. Het geïntegreerde elektrische stopcontact
met kinderbeveiliging zorgt ervoor dat geen enkel stopcontact verloren gaat. De dLAN 1200+ WiFi ac bevat ook een geïntegreerd netfilter dat datatransmissie optimaliseert.

En als je al de Devolo dLAN 200, 500 en 650 of Powerline adapters met de HomePlug AV(2)-standaard in huis hebt, dan kan de Devolo dLan 1200+ WiFi ac ook gebruiken want alle systemen zijn compatibel.

devolo starterkitIn de starterskit zit een adapter en een dLAN 1200+ en je kunt ook een losse dLAN 1200+ WiFi ac kopen en deze gebruiken als uitbreiding van een bestaand dLAN Powerline-thuisnetwerk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com