You are here: Home » Eten & koken » Kaasmerk Parrano lanceert nieuw product

Kaasmerk Parrano lanceert nieuw product

geschreven door Constance

Het Nederlandse kaasmerk Parrano heeft haar assortiment uitgebreid en wel met een (wig) stuk kaas. En dankzij het nieuwe wigstuk kan je op elk moment van de dag genieten van Parrano.

parrano

Parrano wordt, door de bijzondere receptuur, bereidt volgens traditioneel Italiaans recept en 100% natuurlijk gerijpt zonder conserveringsmiddelen, kun je elk gerecht op maat afstemmen. Deze unieke kaas zit vol passie en Italiaans temperament. Naast de bekende flakes, rasp, strooikaas en plakken lanceert kaasmerk Parrano nu een vers stuk – de wig. Bereid volgens traditioneel Italiaans recept, zorgt Parrano voor een unieke combinatie van perfect gerijpte Hollandse smedige kaas met een heerlijke pittige smaak. Zo is het bijzondere receptuur tijdens het rijpen van de kaas – minimaal vijf tot een 10 maanden- verantwoordelijk voor de unieke nootachtige, lichtzoete smaak.

De oorsprong van de Nederlandse Parrano kaas ligt in het Italiaanse dorp Parrano. De kaasmaker was zo gecharmeerd van dit dorp, dat het recept en de naam van de kaas een ode zijn aan deze bijzondere plek. Wat maakt de receptuur zo bijzonder? Parrano is een 100% natuurlijk gerijpte kaas, zonder conserveringsmiddelen. Daarnaast is het een zachtere kaas dan een Parmigiano kaas, maar wel met een intense Italiaanse smaakbeleving.

parrano overzicht

En wist je dat?
Parrano bevat geen conserveringsmiddelen. Parrano is minimaal 20 weken natuurlijk gerijpt.
Parrano de naam is van het dorp waar de maker zijn inspiratie haalde voor de kaas.
Parrano het snelst groeiende kaasmerk van Nederland is en de wereldwijde vraag naar Parrano nog steeds groeit.
Per jaar wordt er in Nederland 500 ton Parrano verkocht en zo’n 300 ton wordt geëxporteerd naar het buitenland.
De best verkochte items zijn: de Parrano rasp en de Parrano snippers.
Parrano is de favoriete kaas van Whole Foods (mijn all-time favoriete supermarkt) en alle foodies in de US.
Parrano’s smaak is een prijswinnaar. (superior taste award 2013)
Parrano is er in plakken, rasp, flakes, strooikaas en nu dus ook in het wigstuk.

Ik heb vorige week een kookworkshop gevolgd waarbij met Parrano gekookt werd, en ik heb een heerlijk kaaskoekje geproefd, amuse met de flakes en in de Risotto hebben we het wigstuk gebruikt. En alles was even lekker.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?