You are here: Home » Beauty » Estée Lauder Kajal Eyeliner

Estée Lauder Kajal Eyeliner

geschreven door Constance

Vanaf morgen ligt er een nieuw product van Estée Lauder in de winkels, nl. de Pure Color Intense Kajal EyeLiner en zij zijn de voorlopers op de Estée Lauder voorjaarslook.

De Kajal eyeliners zijn er in 2 kleuren; Blackened Black en Blackened Cocoa. De Pure Color Intense Kajal EyeLiners, zijn geïnspireerd op de oorspronkelijke, in het oude India gebruikte kajal. Kajal, in het Hindi ‘Kohl’ genoemd, wordt in India door vrouwen als eyeliner rond de ogen aangebracht. Op het platteland van zuidelijk India, vooral in de staat Kerala wordt de kajal door vrouwen binnenshuis gemaakt. De bereiding van deze ambachtelijke kajal is een ingewikkeld en langzaam proces. Van alle ingrediënten die bij de bereiding van kajal worden gebruikt, zoals sandelhout, sap van de Alstonia Scholaris (Manjal karisilanganni), wonderolie en ghee, worden geloofd dat ze medicinale eigenschappen hebben en gebruikt in Indiase therapieën, zoals Ayurveda en Siddha. Kajal heeft ook een spirituele functie, waarbij vrouwen een stip van kajal aanbrengen op het voorhoofd van baby’s en kinderen om ze te beschermen tegen boze goden.

Verder wordt kajal al eeuwen lang wereldwijd gebruikt in Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Afrika als zowel oogschaduw, eyeliner en mascara en werd zelfs in de Bronstijd al gedragen door Egyptische koninginnen.Kortom, onmisbaar in elke make-up kit van de moderne vrouw want nu maak je moeiteloos een smokey eye.

Gebruik het potlood rond de binnenste en buitenste oogrand voor een sexy, rokerig effect. Je kan de Intense Kajal EyeLiner aanbrengen langs je wimperrand of in het oog. Je doet eerst wat oogcrème onder je oog en je slijpt dan het potlood. Daarna maak je punt op je hand iets zachter, zodat de punt niet te scherp is en je krijgt gelijk een mooier en zachter effect. Zet het potlood op het onderste en het bovenste lijntje in het oog. Vervolgens duw je zachtjes het potlood tussen de wimpers van het bewegend ooglid en zet het boven tot in de buitenooghoek aan. Met de Estée Lauder Concealer Brush nr.5 vervaag je de kajal. Heb je kleinere ogen, breng dan de Intense Kajal Eyeliner rond het oog aan en daarna vervaag je de kajal met je vinger of de Brush nr. 5 en daarna breng je een Pure Color EyeShadow aan. De oogschaduw hecht zich goed door de structuur van de kajal en geeft schitterend effect waardoor je ogen groter zullen lijken.

Voor een preciezere en zachtere applicatie met de Intense Kajal Eyeliner gebruikt je de Kajal Eyeliner niet direct op het oog. Dit gaat beter als je met een stevig kwastje (penseel) langs de zijkant van de potloodpunt strijkt. De kajal zit nu op het penseel; door middel van een vloeiende beweging gebruikt je het penseel om de kajal rond het oog aan te brengen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com