You are here: Home » Digitale fotografie » Nieuwe Casio EXILIM camera’s

Nieuwe Casio EXILIM camera’s

geschreven door Constance

In februari en maart gaat Casio 5 EXILIM camera’s introduceren. En dat zijn de EX-ZS150, EX-ZS20, EX-ZS12, EX-ZS6 en de EX-ZR200. Deze 5 modellen hebben allemaal een zoomlens en 16,1 megapixels!  De camera’s zijn erg makkelijk in het gebruik en perfect voor het snel maken van foto’s.

De EX-ZS150 heeft een 24 mm groothoeklens en 12,5x optische zoom. De EX-ZS20 heeft een platte roestvrijstalen kast en beschikt over een 26 mm groothoeklens en 6x optische zoom. Beide modellen zijn uitgerust met Premium AUTO-functie. Deze functie analyseert elke fotosituatie en kiest vervolgens automatisch voor de beste instellingen. Met deze twee modellen zijn met één druk op de knop fantastische foto’s te maken zoals portretten, nachtopnamen, tegenlichtopnamen, landschappen en macro-opnamen. De EX-ZS12 en de EX-ZS6 hebben een 26 mm groothoeklens en 5x optische zoom. De EX-ZS12 heeft een dunne roestvrijstalen buitenkant. Deze vier camera’s hebben aparte en duidelijke knoppen voor de basisfuncties zoals foto’s maken, bekijken en wissen en hebben ze een helder scherm waarop de meest gebruikte functies in grote letters en iconen terug te vinden zijn. Door de instructies op het scherm stap voor stap te volgen, kiest de camera automatisch de beste instellingen voor elke situatie. Hij stelt automatisch scherp op een object of juist een totaalbeeld van de omgeving. Wanneer het beeld scherp is gesteld, verschijnt een groen scherm en is een simpele druk op de knop voldoende voor een haarscherpe foto. De camera’s hebben alle vier de BEST SHOT-functie waarbij de camera automatisch de optimale instellingen kiest bij elk type foto en een zelfportretfunctie. Hiermee maakt de camera automatisch een foto wanneer hij het gezicht van de gebruiker ziet en erop scherp stelt. Ook zijn er HD-video opnames te maken en kan je ze opladen via USB. De camera’s zijn te koop in verschillende kleuren. De EX-ZS6 en ZS20 liggen volgende maand in de winkels en de EX-ZS12 en ZS150 vanaf maart as.

Het 5e model is de supersnelle Casio EXILIM EX-ZR200. Deze compactcamera heeft een opstarttijd van 0,98 seconde en stelt scherp in 0,13 seconde en tussen het maken van twee foto’s door heeft hij slecht 0,27 seconde nodig. De camera heeft Premium AUTO PRO en deze functie combineert automatisch foto’s die met hoge snelheid en onder moeilijke omstandigheden zijn gemaakt, zoals met tegenlicht, bij donker en met zoomlens. De lens van de EX-ZR200 beschikt over een 24 mm groothoek en een 12,5x optische zoom. Met Multi Frame SR Zoom van CASIO staat dit gelijk aan 25x optische zoom. Zelfs bij ver inzoomen maakt de camera nog steeds goede foto’s. Ook kun je met deze lens scherp stellen tot op één centimeter van je onderwerp af. De Wide Shot 14 mm groothoeklens maakt super groothoekfoto’s. Wil je wat artistiekere foto’s met slechts één druk op de ontspanknop? Dat kan met de HDR-ART-functie. Je kunt kiezen uit drie verschillende bewerkingsniveaus en kunsteffecten. De HDR-ART-functie is ook toe te passen op video’s (hiervoor is één kunsteffect beschikbaar), waardoor je bijzondere video’s kunt maken van alledaagse gebeurtenissen. De ‘Blurred Background’-functie kan aan foto’s een wazige achtergrond toevoegen om het onderwerp meer te accentueren. Een mogelijkheid die tot nu toe alleen was voorbehouden aan spiegelreflexcamera’s. Voor de EX-ZR200 kan je half februari naar de winkel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com