You are here: Home » Fashion » Shoppen in Venetië

Shoppen in Venetië

geschreven door Constance

Vorige week ben ik naar Venetië geweest (een bliksembezoek) want ik mocht kennismaken met de allernieuwste De’Longhi Nespresso Lattissima+. (Je kunt een eerste testartikel al bekijken op ladygadgets.blogo.nl, en binnenkort volgt een uitgebreid testrapport.)

Natuurlijk heb ik even tijd vrijgemaakt om te gaan winkelen in Venetië en ook heb ik een aantal fantastische restaurants bezocht. Een ‘must’ voor iedereen die in Venetië is, is een bezoek aan Harry’s Bar. Deze illustere bar werd vroeger veelvuldig bezocht door oa. Ernst Hemingway, maar ook tegenwoordig kan je hier de ‘rich & famous’ aantreffen. En waarvoor? Voor de o-zo-bekende, en overheerlijke, Bellini (Prosecco gemengd met vers perziksap) of voor de carpacchio. (Van beiden wordt gefluisterd dat deze in Harry’s Bar bedacht zijn.) En het was absoluut geen straf om vroeg in de ochtend al een Bellini te mogen proeven.

Naast heel veel souvenirs winkels (waar je terecht kunt voor allerlei prullaria en andere lelijke dingen) heeft Venetië heel veel mooie shops, met natuurlijk heel veel bekende Italiaanse merken zoals Tod’s, Hogan, Armani, Prada, Miu Miu en Chanel. Eigenlijk zijn alle grote merken wel vertegenwoordigd in de smalle straatjes, net achter het San Marco plein. Verder staat Venetië natuurlijk bekend om haar maskers, en hiervoor kan je ook op elke straathoek terecht. Maar let op: veel maskers zijn niet (meer) gemaakt van papiermaché maar komen gewoon uit de bekende ‘Made in China’ fabriek. Gelukkig zijn er nog wel een aantal winkels waar je handgemaakte maskers kunt kopen.

En er is iets dat ik eigenlijk altijd koop als ik in Italië ben en dan dat zijn leren handschoenen. En ook in Venetië zitten er een aantal (kleine) handschoenen winkels met een geweldige keuze. Ik heb weer een paar leren gescoord (zwart leer, met bovenop een luipaardprint). Ik heb ze gekocht bij JB Gloves en het handige van deze winkel is, dat zij ook een online winkel hebben en handschoenen over de hele wereld versturen. Het enige wat je moet weten is je maat, je kiest een mooi paar uit (of 2), bestelt deze en je krijgt ze keurig thuis. (Ook ideaal als cadeau.) En ze hebben niet alleen 2 winkels in Venetië maar ook 2 in Parijs.

Ook kan je in Venetië lekker eten (als je verder kijkt dan de bekende toeristenmenu-restaurants) en ik heb zelf genoten van een heerlijke lunch in visrestaurant La Venissa op het eiland Mazzorbo. Je kunt hier genieten van vers gevangen vis en ook wijnen uit de eigen wijngaard. En je kunt zelfs in La Venissa overnachten, en dit is een heel voordelig alternatief als je niet in Venetië zelf wilt overnachten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com