Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer? Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer?
  • SodaStream lanceert de Spirit One Touch én 3 zonnige mocktails SodaStream lanceert de Spirit One Touch én 3 zonnige mocktails
  • Zo bespaar je op de energierekening Zo bespaar je op de energierekening
  • Test; Less helpt je met de was Test; Less helpt je met de was
  • Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl
  • De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen
shoppen

Make-up van glas

Onderstaand artikel is geschreven door gastblogster Lotte

Er zijn maar weinig vrouwen die geen make-up dragen. Of het nou gaat om een beetje mascara, lippenstift of nagellak. Veel vrouwen durven niet eens zonder make-up de deur uit! Waar zouden we zijn zonder al deze mooie producten die onze uiterlijke verzorging een handje helpen?

Daarnaast is make-up is niet alleen functioneel; de verpakkingen zijn soms ook een lust voor het oog. Althans, als we de jonge designer Ǻsa Jungnelius mogen geloven. Zij ontwierp namelijk voor het Zweedse glasdesignmerk Kosta Boda de Make Up serie, bestaande uit grote nagellakflessen, lipsticks en glossy lippen van glas, maar ook schalen die de vorm hebben van een grote druppel nagellak en een waxinelichthouder in de vorm van een ring met een grote diamant. Gewoon, om als decoratie in je huis neer te zetten.

Als klein meisje was ik al gefascineerd door glazen parfumflesjes, vanwege de variërende vormen en de glans. Ik heb ze zelfs een tijdje verzameld en uitgestald in mijn kamer. Je zult begrijpen dat de Make Up serie dus gelijk bij mij in de smaak viel. Het meest opvallende item uit de collectie vind ik toch wel de limited edition: een halve meter hoge, lichtroze lipstick, gespot tijdens het winkelen in Utrecht, toen ik even binnenliep bij designwinkel Mobach. De glasobjecten van de Make Up serie vormen een ware eyecatcher in een moderne inrichting. En ineens was make-up niet meer zo alledaags…