You are here: Home » Shoppen » De douane en shoppen via internet

De douane en shoppen via internet

geschreven door Constance

Regelmatig zie ik in de reactie’s, allerlei vragen en opmerkingen voorbij komen over het wel of niet betalen van btw en invoerrechten bij aankopen op internet.

Op de site van de Douane, kun je precies nalezen wanneer en hoeveel je moet (bij)betalen bij een bestelling via internet. Even in het kort: Als je via internet bestelt moet je aangifte doen bij de Douane en je moet bij invoer van producten buiten de EU BTW en invoerrechten betalen. Je kunt, in bepaalde gevallen, vrijstelling van de BTW en invoerrechten krijgen. Dit kan als de waarde vd zending, excl. verzekerings- en vervoerskosten, niet meer is dan € 22. Ook zijn er kleine zendingen vrijgesteld die een particulier buiten de EU gratis aan een particulier binnen de EU stuurt. Als dit incidenteel gebeurt en de zending alleen goederen bevat die bestemd zijn voor persoonlijk, dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit kan alleen als de totale waarde van de zending mag hoger is dan € 45 (excl. verzekerings- en vervoerskosten). Als de waarde van de zending hoger is dan € 45, dan moet je belasting betalen over het totale bedrag.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com