You are here: Home » Wonen » Bang & Olufsen Center

Bang & Olufsen Center

geschreven door testman

B&O, oftewel Bang & Olufsen, mag natuurlijk niet in mijn zoektocht naar een geluidsinstallatie ontbreken. Ik ben nog steeds opzoek naar een geluidsinstallatie die niet alleen mooi en onopvallend is maar ook de nodige technische snufjes bezit. Daarbij moet het ook nog gemakkelijk te bedienen zijn en het moet de mogelijkheid hebben om muziek op te slaan.

Toen ik de Bang & Olufsen winkel binnen wandelde viel mijn oog eigenlijk meteen op de BeoCenter. Niet wetende dat ik daar uiteindelijk ook voor kwam. Ik wist nog helemaal niet wat het was, deed of kon. Maar dat is met de apparaten van Bang & Olufsen wel vaker. Doordat er geen toetsen op de Beocenter 2 bevinden, vraag je toch af wat is.

Ik kan het niet laten om het gladde oppervlak van de Beocenter 2 aan te raken –soms ben ik net een klein kind- de gepolijste aluminium vleugels glijden uit elkaar en laten een uniek geïntegreerd audio- en videosysteem zien. Uitgerust met CD, DVD en Radio. En dat is toch het minimale wat ik zoek.

Misschien is het grootste nadeel nog dat de Beocenter te mooi is om in een kast te verstoppen. Je zou het eerder op een kast zetten of aan de muur monteren zoals de verkoper zojuist voorstelt. “In combinatie met een Bang & Olufsen televisie, een BeoVision 7 bijvoorbeeld en een paar Beolab 9 luidsprekers, zult u uw geluids- en beeldervaring als sensationeel ervaren.”, probeert de verkoper en hij zet de televisie aan.

De BeoCenter 2 activeert automatisch de surround sound wanneer er een film DVD in gestopt worden. Wanneer je er een audio CD in doet schakelt hij weer automatisch terug naar het mooie stereo geluid. “Hij is nu aangesloten op de BeoLab 9 luidsprekers. Deze hebben hun eigen Bass drivers, waardoor een subwoofer niet nodig is.” Probeert de verkoper weer. “Kan hij ook MP3’s afspelen?”, vraag ik hem. “Hij kan zelfs WMA, DivX en JPEG aan en als u ook in een andere kamer muziek wilt kan dat via de BeoLink”. Met de BeoLink is het zelfs mogelijk om in de ene kamer te luisteren naar MP3 muziek terwijl in de ander kamer naar een DVD wordt gekeken.

De BeoCenter 2 is gewoon aan je computer aan te sluiten waardoor je meteen toegang krijgt tot je muziek bibliotheek. En eigenlijk is dat nog beter dan de mogelijkheid om muziek op te slaan op je muziekinstallatie.

Andere berichten in rubriek Home gadget:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com