You are here: Home » The Good Wine; biologische vegan wijn

The Good Wine; biologische vegan wijn

geschreven door Constance

The Good Wine (van de bedenkers van The Good Role) is een gloednieuw Nederlands wijnlabel dat kwalitatief hoogstaande (h)eerlijke wijn combineert met iets goed doen voor een betere wereld. Daarom wordt per verkochte fles wijn van The Good Wine 750 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika.

Om dit te realiseren heeft het jonge wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. Daarnaast is het wijnmaakproces van The Good Wine als vanzelfsprekend helemaal biologisch en vegan. The Good Wine lanceert met
twee smaken: Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot.

De Cheeky Sauvignon is tropisch en verfrissend, met aroma’s van granny smith, passievrucht en citrus. Dit is een geweldige match met groene salades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren. Daarnaast is de crispy en sappige Sauvignon ook perfect tijdens de borrel!

De Cheerful Merlot zit barstensvol rood fruit als bosbes en bramen. En hij is zacht en zwoel maar ook juicy en soepel. Een ideale wijn dus om te combineren met ovenschotels en pasta’s; maar hij is ook je beste vriend tijdens de borrel. Kortom een verleidelijke Merlot voor iedere gelegenheid.

De wijn van The Good Wine is tot stand gekomen in samenwerking met biologische wijngoeroe Robert Eden. Hij is de eerste B Corp-gecertificeerde wijnmaker in Europa en behoort nog steeds tot de top vijf meest milieuvriendelijke wijnboeren ter wereld. Robert heeft voor The Good Wine de selectie gemaakt vanuit zijn goede netwerk van biologische wijnboeren.

Bij de aankoop van 1 fles The Good Wine zorgt voor 750 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. The Good Wine heeft samen met de Made Blue Foundation besloten om een project in Ethiopië te steunen. Dit in de vorm van de bouw van 20 WASH-kiosken in verschillende Ethiopische dorpen. WASH staat voor water, sanitair en hygiëne. Naast het aanleggen van nieuwe watervoorzieningen wordt in dit project ook veel aandacht besteed aan voorlichting over goede hygiëne en veilig gebruik van water.

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com