You are here: Home » Vrouwen houden van schoenen!

Vrouwen houden van schoenen!

geschreven door Constance

Ik heb 2 echte ‘guilty pleasures’ als het om fashion gaat, n.l. tassen én schoenen. En ik ben echt niet de enige want het blijkt dat wereldwijd tassen en schoenen door vrouwen en meiden als onmisbaar worden beschouwd.

Hoeveel paar schoenen & laarzen heeft de Nederlandse vrouw?

Hierover zijn de meningen verdeelt maar gemiddeld staan er 26 paar damesschoenen in de kasten te pronken. Volgens onderzoeken is het minimale aantal 17 paar en het maximale aantal 35 paar. Ikzelf kom op een veel hoger getal uit, want ik heb ruim 60 paar schoenen en 12 paar laarzen in mijn kast staan.

Uiteraard zijn er altijd uitschieters; de bekendste shoe-lover is Imeldo Marcos met haar ruim 7500 paar. Maar het record met ruim 16.400 paar (volgens het Guinness World Records) staat op naam van Darlene Flynn. Dus dan valt die 26 paar wel erg mee!

Waarom zijn vrouwen dol op schoenen en het kopen van schoenen?

Het is bewezen dat het kopen van schoenen een geluksgevoel geeft. Je kunt het vergelijken met het eten van chocolade, want ook hierbij komt endorfine vrij en dat zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. M.a.w. het kopen van nieuwe schoenen maakt vrouwen blijer dan het kopen van een nieuwe broek of jurk.

Een andere reden is dat schoenen en laarzen nooit te klein of te groot worden. Als je in gewicht aankomt of afvalt moet je gelijk nieuwe kleding kopen, maar je voeten blijven hetzelfde. Je weet dat je jouw favoriete paar altijd past, zelfs met een paar pondjes meer.

Verder willen wij, vrouwen, graag bij elke outfit passende schoenen dragen. En dat is wel logisch want onder een cocktailjurk draag je nu eenmaal geen sneakers. Verder vinden wij, vrouw, het ook fijn om te kunnen kiezen; hakhoogte, kleur, type schoen of laars en materiaal. En dan hebben we het nog niet eens over de schoenentrends van deze winter.

En wist je dat het kopen van schoenen ook een goede work-out is? Want tijdens het kopen van schoenen word je hartslag hoger, en wel zoveel dat je 5 minuten minder in de sportschool aan de gang hoeft.

Welke basismodellen moet je hebben?

Je kan met slechts 5 paar al prima uit de voeten, want ze passen bij al je outfits.

  1. Mooie zwarte pumps! Want deze zijn net als de LBD een onmisbaar item in je schoenenkast. Je kunt hiermee echt alle kanten op; ze passen perfect onder het zwarte jurkje maar ze kunnen ook prima onder een jeans.

       

  1. Een paar laarzen. Afhankelijk van je kledingstijl, kan je kiezen voor een kniehoog model of een enkellaars. Maar met beiden modellen laarzen kan je alle kanten uit, want een Chelsea boot kan ook onder een jurk gedragen worden en je skinny jeans in een knielaars.
  2. De sneaker. Dit is momenteel mijn favoriete schoeisel, want ze zitten super comfortabel en je kan ze overal bij aan.

  4. Sandalen. Met 1 paar mooie sandaaltjes (dus geen flip-flops) kan je alle kanten op. Je kan ermee naar het strand, maar voor een middagje shoppen of een gezellig etentje zijn ze ideaal. En ze passen onder je boho-jurk, een jumpsuit of luchtige strandoutfit!

5. Ballerina’s. Een paar ballerina’s met een klein hakje is net even iets charmanter dan het hele platte model. En ze zijn een goed alternatief voor alle dames die niet de hele dag op hoge hakken willen of kunnen lopen.

En wil je je partner eens verrassen? Koop dan een paar stilettohakken. Want ook al kan je er niet op lopen, ze staan prachtig op je nachtkastje en geven veel plezier tussen de lakens.

 

 

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com