You are here: Home » Schoenen & laarzen » De (penny) loafer is terug!

De (penny) loafer is terug!

geschreven door Constance

In de jaren 80 was het heel normaal om, onder je (lange) rok, jurk of jeans, een paar loafers te dragen. En dan het liefste het model waarbij je een ‘penny’ (in Nederland, dus de ouderwetse cent) in het gleufje bovenop kon stoppen. Dan werd de loafer opeens een pennyloafer. En in de zomer werd de loafer vervangen door de mocassin, hetzelfde model maar dan met een zachte zool.

In de VS zijn de loafers nooit uit de mode gegaan, en alweer een paar jaar geleden hebben Testman en ik, in New York, een paar Weejuns van G.H. Bass gekocht. Het eerste model loafer stamt uit 1908 en is bedacht door de Noor Nils Tveranger en deze loafers waren werkschoenen want je kon er gemakkelijk in- en uitstappen. Dit model kwam naar de VS en daarna heeft Georg Henry Bass, de Weejuns (verbastering van Norwejian) in 1936 geïntroduceerd. Tot zover de geschiedenis les.

Inmiddels stonden mijn Weejuns een beetje te verstoffen, ik droeg ze eigenlijk nooit. Ik vind het kopen van een spijkerbroek een hel, dus die heb ik niet in mijn kast hangen. (Ik mis hem wel dus ik moet binnenkort op spijkerbroek jacht.) En onder een lange rok of jurk vond ik het een beetje tuttig worden.

En daarom was ik ook extra blij toen bleek dat dit najaar en winter de loafer opeens weer overal te koop is en dus haar come-back maakt. En nog leuker; het oermerk Weejuns van G.H. Bass is gewoon in Europa (online) te koop maar wordt ook bij heel veel schoenenwinkels in Nederland verkocht!

Inmiddels heb ik nog een paar loafers (nog helemaal nieuw met prijskaartje er nog aan) bij Vinted gevonden en deze zijn vanuit Frankrijk naar mij onderweg.

Wil je weten hoe jij nu het beste je Weejuns draagt. Kijk dan op de Insta van GH Bass voor leuke tips en trics!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com