You are here: Home » Behang & muur » Oktober woonmaand; tijd om binnen en buiten te gaan schilderen

Oktober woonmaand; tijd om binnen en buiten te gaan schilderen

geschreven door Constance

Oktober is, al sinds jaar en de dag, dé maand om je interieur te veranderen; of dat nu met nieuwe meubels, met accessoires of met verf is. En als je op tijd begint, dan zit je met de feestdagen weer helemaal top en fris en fruitig bij. En dat hoeft niet alleen binnen, maar ook je balkon, tuin of terras kan gelijk meegenomen worden.

Ikzelf heb een brede interieur smaak; zo hou ik van fluweel, leer en goud, het design van Philippe Starck maar ook van de Scandinavisch woonkleuren. Kortom eigenlijk vind ik heel veel mooi en ik wissel dan ook regelmatig van accessoires. Als je goede basis meubelen hebt (bank, fauteuil, servieskast en eettafel met stoelen) kan je met bijzettafels, vloerkleed, lapkappen en kussens heel gemakkelijk een andere sfeer aanbrengen en zonder dat je dit een fortuin kost.

Maar ook met verf, zowel op de muur, het plafond, als op je meubels (binnen én buiten) creëer je heel gemakkelijk een andere look. En zoals ik al hierboven schreef, ben ik een ‘fan’ ben van de Scandinavische kleuren (zoals het dieprood, het warme okergeel en zomers blauw).

Ik wist dan ook niet dat er zelfs een verfmerk is, Moose Färg, dat alleen maar de verf verkoopt, gebaseerd op de eeuwenoude traditionele Zweedse kleuren, die overal in Scandinavië ziet. En zij hebben producten voor binnen (meubels, kozijnen, vloeren, muren en plafonds) maar ook voor buiten (schuttingen, tuinmeubelen, tuinhuisjes en overkappingen). De kleuren variëren van half transparant, zodat je een ‘wash’ effect krijgt, tot dekkend.

Nu heb ik al een paar jaar een commode en nachtkastje (ik heb, als baby, nog op die commode gelegen) in mijn slaapkamer staan en beiden moeten nodig geschilderd worden. De oude verf is heel lelijk geworden, maar dit is echt zo’n klusje waarvan je denkt, dat moet ik echt eens gaan doen. Maar het komt er niet van, mede omdat ik de meeste kleuren niet vind passen.

Ik heb het aanbod gekregen van Moose Färg om met beiden aan de slag te gaan. En dat ga ik, helaas pas in het voorjaar, dan ook doen. Nu heb ik keuze stress want er zijn zoveel mooie kleuren om uit te kiezen.

En ik zag ook hele mooie kleuren muurverf, en er zijn in mijn nieuwe appartement nog wat muren die wel een kleurtje kunnen gebruiken. En ik heb nu wel een stok achter de deur, ik heb geen excuus meer dat ik geen mooie kleur kan vinden.

En de verfkleuren van Moose Färg brengen je vanzelf in Scandinavische sferen. Waardoor je je helemaal hygge (‘gezellig’ in het Deens), Lagon (betekent in het Zweeds ‘niet teveel of niet te weinig maar precies goed’) of friluftsliv (betekent in het Noors dat je leeft in natuur en hiervan geniet) voelt!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com