You are here: Home » Audio & video » Test; Kokoon Nightbuds vs Kokoon Relax headphones

Test; Kokoon Nightbuds vs Kokoon Relax headphones

geschreven door Constance

In mei 2019 had ik, na 3.5 jaar wachten, eindelijk mijn Kokoon Relax headphones op de deurmat liggen. Dat is soms een nadeel als je meedoet aan een Kickstarter project. En ik heb een uitgebreide review geschreven over deze ‘slaap’ headset. Ben je nieuwsgierig naar de test, kijk dan hier.

Eind vorig jaar kreeg ik een bericht van Kokoon met daarin het bericht dat er nieuw model aankwam, nl. de Kokoon Nightbuds. En deze headset had geen oorschelpen maar ‘earbuds’ waardoor de zijslaper makkelijker kon liggen. Want op je zij liggen, is met de Kokoon Relax headphones een mission impossible. En aangezien ik een zijslaper ben, ging ik graag de uitdaging aan.

Kokoon Nightbuds
Kokoon Relax headphones

Nu, alweer bijna 1 jaar later, heb ik vorige week het pakje met de Kokook Nightbuds ontvangen. Het is een totaal ander ontwerp dan de Relax headphones; veel kleiner en compacter en de bediening zit, als je deze headset draagt, achter in je nek.

De Nightbuds zitten in een kleine case (in de VS is er ook een speciale oplaadcase te koop) en hierin zit ook de oplaadkabel. In de doos zitten heel veel maten oordopjes; van XS tm XXL. Voor mij zijn zelfs de XS oordopjes nog iets te groot en dat komt mede door het ‘steeltje’ wat op de dopjes zit, maar daarover straks meer.

Je laadt de Kokoon Nightbuds op m.b.v. een USB-C kabel en hij is heel snel vol. Je kan op de MyKokoon app (deze vervangt de oude Kokoon app) ook zien of je batterij moet opladen. De bediening (aan/uit knop en volume knoppen) zitten in het middenconsole (dat niet heel zwaar is) en dit console zit achterin je nek, in het midden. De kabels, waar de oordopjes aan vastzitten, leg je over de bovenkant van je oor en daarna doe je dopjes in je oor. 

Een van de grootste nadelen van de Relax headphone is dat je niet op je zij kan liggen, want de (grote) oorschelp is totaal niet flexibel. De headset is met name geschikt voor de rugslapers. Ook overdag kan je deze headset prima gebruiken en als je niet gestoord wilt worden, dan is het heel fijn dat ie over noise cancellation beschikt.

Met de Kokoon Nightbuds kan je heel goed op je zij slapen, alleen vind ik de bijgeleverde earbuds niet prettig zitten in mijn oren. Zoals ik hierboven al schreef is eigenlijk maat XS nog iets te groot, en er zit een steeltje aan de earbuds en deze prikken in mijn oorschelp, en dan met name aan mijn rechteroor, ofwel het oor dat in het kussen ligt.

Ik heb contact gezocht met Kokoon en ik mag niets aan de earbuds veranderen (dus die steeltjes mogen niet worden afgeknipt, zoals ik opperde) en dit heeft met de garantie te maken. Dus heb ik nu een paar ‘oude’ siliconen earbuds genomen en deze werken ook prima.

De MyKokoon app is vernieuwd; zo wordt nu je slaapscore bijgehouden en kan je de app ook koppelen met oa. Spotify. Hierdoor is de keuze aan ‘slaap geluiden’ opeens een stuk groter geworden. En ook de Kokoon Relax headphone is geschikt voor de nieuwe app.

Conclusie; beiden Kokoon headphones zijn geschikt om mee in slaap te vallen (en als je ze afdoet tijdens je slaap of als je in slaap gevallen bent, gaan ze automatisch uit). De nieuwe app heeft meer functies dan de oude, en kan ook gebruikt worden met bijv. Spotify. De headsets zijn niet alleen geschikt als ‘slaap hulp’ maar je kunt ze ook gebruiken als normale headset, bijv. om telefoongesprekken te voeren. De Kokoon Relax headphone heeft ook een knop die je moet activeren als je noise cancelling wilt aanzetten.

Slapen op je zij gaat veel beter met de Nightbuds, maar ik vind de steeltjes aan de earbuds niet fijn. Met de Relax headphone kan je op je zij slapen maar is niet heel comfortabel. Deze werkt het beste als je op je rug slaapt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik, gezien het prijsverschil, de Kokoon Relax headphone niet aanraadt, zeker als je deze alleen gebruikt als slaaphulp en je van jezelf weet dat je een zijslaper bent. Koop dan de Kokook Nightbuds, dat is dan de beste keuze!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com