You are here: Home » Advertorial » Maak de overstap van een sigaret naar een e-sigaret

Maak de overstap van een sigaret naar een e-sigaret

geschreven door Constance

Roken is verslavend en dit redactionele artikel is alleen geschikt voor lezers boven de 18 jaar.

Inmiddels weten we allemaal dat roken slecht voor je gezondheid is. Als je besluit om te stoppen met roken, maar je vindt het lastig om dit van de ene op de andere dag te doen, want de cold turkey methode is niet de manier voor jou, dan kan je kiezen voor een e-sigaret.

Welke e-sigaret is het beste als ik wil stoppen met roken?

Er bestaan 2 soorten e-sigaretten; het model dat er uitziet als een ‘normale’ sigaret (Mouth-To-Lung methode) en het model dat inhaleert als een ‘waterpijp (Direct Lung methode)’.

Als je wilt gaan stoppen met roken, begin dan met de Mouth-to-Lung sigaretten want deze lijken het meeste op een sigaret.

Hoe werkt de Mouth-to-Lung e-sigaret?

De damp komt eerst naar je mond en dan kan je de damp inhaleren, zoals je ook een sigaret rookt. En ook wordt er net zoveel damp geproduceerd als bij een sigaret. Dit in tegenstelling tot een Direct Lung e-sigaret, want hierbij komt de damp in 1 keer in je longen en krijg je grote damp wolken, net als bij een waterpijp.

Is een e-sigaret slecht voor mijn gezondheid?

Helemaal niet roken is altijd het beste voor je gezondheid maar als je toch wilt blijven roken, omdat je nog niet wil of kan stoppen, dan is de e-sigaret een gezondere keuze, ofwel een beter alternatief voor de normale sigaret.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat een e-sigaret met nicotine verslavend werkt. Als je niet gewend bent om te roken dan kan je licht in je hoofd worden; of je nu een e-sigaret of een normale sigaret rookt. Dus dan is het zaak om een e-sigaret met een lage dosering nicotine te nemen. En nicotine is de stof waar je verslaafd aan raakt, dus dat zal ervoor zorgen dat je minder gemakkelijk kan stoppen met roken. Met een e-sigaret kan je wel bepalen hoeveel nicotine je in de houder stopt en kan je zelfs kiezen voor nicotinevrije vloeistof. En zo kunnen rokers ook hun nicotineverslaving langzaamaan afbouwen.

Hoe slecht is roken van een e-sigaret voor mijn huid?

Roken is niet goed voor je huid, en dat geldt ook voor roken met een e-sigaret. Maar in verhouding met een normale sigaret is een e-sigaret minder slecht, tenzij je de hele dag aan je e-sigaret loopt te hijsen.

Verder krijg je, door roken, een tekort aan Vitamine C en juist deze vitamine is heel belangrijk voor een mooie en soepele huid. Dat tekort kan je oplossen door regelmatig fruit te eten of een Vitamine C (bruis)tablet te nemen.

Is het roken van een e-sigaret nu goed of slecht?

Zoals als eerder gemeld, is het beste advies om niet te gaan roken of te stoppen met roken. Maar als je wilt stoppen met de gewone sigaret en toch wilt blijven roken dan is elektrisch roken een gezondere keuze.

Er zitten 95% minder schadelijke stoffen in een e-sigaret dan in een normale sigaret, zoals teer. En bij het roken van een e-sigaret wordt er niets ‘verbrand’ en de wolken rook zijn waterstof. Als je nu nog niet rookt begin er dan niet aan, maar voor de verstokte roker is de overstap naar een ‘Mouth-To-Lung’ e-sigaret een gezondere keuze. Zeker als je in je achterhoofd de stap gemaakt hebt om helemaal te gaan stoppen met roken!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com