You are here: Home » Fashion » H&M Conscious Exclusive Collection 2016

H&M Conscious Exclusive Collection 2016

geschreven door Constance

Vanaf 7 april as. ligt ie in de winkel, de H&M Conscious Exclusive Collection 2016. En dit is een collectie met historische charme, gemaakt van duurzamere materialen. De collectie, die kunstzinnige, verfijnde elegantie uitstraalt, is een eerbetoon aan de tentoonstelling Fashion Forward – 300 years of Fashion in het Musée des Arts Décoratifs en wordt gelanceerd op dezelfde dag dat de tentoonstelling wordt geopend.

Julia Restoin Roitfeld voor H&M

Het designteam van H&M is het modearchief van het museum ingedoken om daar de topstukken van 3
eeuwen haute couture te selecteren. Het resultaat is een eigentijdse, artistieke collectie die vooruitstrevend, duurzaam en absoluut uniek is. Je kunt deze collectie online en in ong. 180 wereldwijd aanschaffen.

Het vloeiende, eenvoudige silhouet komt terug in soepel vallende jurken, artistieke kaftans en
gesculpteerde rokken. Prints voegen een verrassingselement toe en laten jurken in trompe l’oeil schilderijen of beeldhouwwerken veranderen. Zo is een lange baljurk met een diep decolleté voorzien van een dessin van gedrapeerd marmer en een jurk met vloeiende lijnen is versierd met een fragment van ‘La Primavera’ van Botticelli. Korte jurken en blouses geïnspireerd op de klassieke schilderskiel ademen nonchalante verfijning en slaan een brug tussen heden en verleden.

Tot de gebruikte materialen behoren onder andere biologische zijde, biologische hennep, gerecycled linnen en mixen met Tencel. Ook zijn nieuwe innovatieve materialen gebruikt, zoals gerecycled glas en Denimite, een materiaal van gerecycled versleten denim. H&M is het eerste modebedrijf dat Denimite toepast.

Ook nieuw in de Conscious Exclusive Collectie van dit seizoen zijn drie trouwjurken. Een feest van lichte
materialen, rijke decoraties en dromerige, gedrapeerde lijnen, speciaal voor de bruid die er fantastisch uit wil zien en tegelijkertijd een duurzame keuze wil maken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com