Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Welkom in de Plastic Fantastic Zone Welkom in de Plastic Fantastic Zone
  • Mail  & Win; GooischeFrutsels Style & Go Collection Mail & Win; GooischeFrutsels Style & Go Collection
  • MaiQ; de perfecte werktas MaiQ; de perfecte werktas
  • Waterdichte Xperia M2 Aqua smartphone Waterdichte Xperia M2 Aqua smartphone
  • Lumia 830 en Lumia 735 smartphones Lumia 830 en Lumia 735 smartphones
  • Test; Nokia Treasure Tag Test; Nokia Treasure Tag
ladygadgets

Vrouwen vs mannen; wie zijn er voorzichtiger met hun data?

In het kader van Internationale Vrouwendag, een gastcolumn van Martijn van Lom. En ik mag, namens Kaspersky, 5 Kaspersky Total Security Multi-Device 2016 pakketten weggeven!

kaspersky

Dat vrouwen en mannen van verschillende planeten komen, mag geen nieuws meer heten. Een snelle rondgang over het wereldwijde web levert talloze onderzoeken op die de ‘battle of the sexes’ aanwakkeren, het ene wat minder professioneel dan het andere en dikwijls met uitkomsten die elkaar tegenspreken. Ook wat betreft de omgang met de smartphone, en alles wat erop staat, zijn er genoeg verschillen te ontdekken.

Wie gaan er het zuinigst om met hun smartphone? De blog MobiMY constateert dat vrouwen hun mobiele telefoon vaker kwijt raken dan mannen, bij bijna 2/3 van de geregistreerde verliezen is het slachtoffer een vrouw en RTL Nieuws berichtte in juni 2013 dat smartphones van vrouwen vaker worden gestolen dan die van mannen, omdat ze eerder geneigd zijn hun toestel op de bar of op een tafeltje neer te leggen.

women on phone next to Louvre, Paris

Ook belanden de smartphones van vrouwen vaker in de wasmachine, lezen we op SecretaresseNet. Uit hetzelfde onderzoek waarvan het online magazine voor secretaresses verslag doet, blijkt echter dat vrouwen over het algemeen minder schade hebben. Die geluiden horen we ook elders. Op de blogs van Simyo en Vergelijk SIM-only komt duidelijk naar voren dat mannen veel nonchalanter omgaan met hun dure telefoon: ze laten hem vaker vallen en gaan er ook vaker op zitten. Het blijkt allemaal om hetzelfde onderzoek van smartphonehoesje.nl uit 2014 te gaan.

In bovengenoemde onderzoeken gaat het voornamelijk om de buitenkant van de telefoon. Recent onderzoek van Kaspersky Lab laat zien dat vrouwen, meer dan mannen, veel belang hechten aan wat er allemaal op het interne geheugen staat. En daar gaan ze wel degelijk onzorgvuldiger mee om. We gaan hier even voorbij aan het mogelijke verband met de grotere smartphoneverslavingsgevoeligheid (3x woordwaarde) van vrouwen, zoals vorig jaar is aangetoond in een onderzoek van de Universiteit Twente.

Dat zélf gemaakte foto’s en video’s van alles wat er op de telefoon staat het belangrijkst worden gevonden, vaak zelfs belangrijker dan de telefoon zelf, geldt voor best veel mannen, maar dus voor beduidend meer vrouwen. Ook zijn vrouwen banger voor de mogelijke gevolgen wanneer die foto’s en video’s, die ze ook nog eens vaker delen dan mannen, onverhoopt op straat belanden, bijv. doordat cybercriminelen er de hand op weten te leggen.

Waarom zijn er dan tóch zo veel vrouwen die hun zo kostbaar geachte data niet adequaat beschermen? Ik haast me te zeggen dat er ook veel mannen zijn die dit nalaten, er zijn bijvoorbeeld bijna evenveel mannen als vrouwen die geen backup van hun telefoon maken. Het antwoord: slechts 15% van de ondervraagde vrouwen denkt een doelwit te kunnen zijn van cybercriminelen. Onder mannen bedraagt dit percentage 25% en dat is óók niet veel.

A3RNHA Teenage girl using cell phone

Vrouwen én mannen: bescherm die data! Máák backups, deel en kopieer versleuteld. Wees voorzichtig met de buitenkant, maar pas ook goed op de binnenkant, want cybercriminelen kunnen het wel degelijk op jouw gemunt hebben. Kortom: installeer de juiste software, zodat je kunt blijven genieten van je smartphone en alles wat erop staat.

MAIL & WIN: Wil jij kans maken op 1 van de 5 Kaspersky Total Security Multi Device 2016, beantwoordt voor 16 maart as., deze vraag; Wat zou jij het meeste missen als je telefoon kwijt of gestolen is. En mail het antwoord naar prijsvraag.blogo.nl@gmail.com

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?