You are here: Home » iPad » Apps voor fijne en gezellige Kerstdagen

Apps voor fijne en gezellige Kerstdagen

geschreven door Constance

Staat het zweet je ook in de handen bij de gedachte aan de ‘gezellige’ Kerstdagen? Want jij hebt vorig jaar beloofd om het kerstdiner voor de hele familie te organiseren. Geen probleem, je smartphone gaat je helpen. Of je nou inspiratie nodig hebt, hulp bij de planning of inzicht in je uitgaven, deze apps helpen je bij het overleven van de feestdagen, Robin Mobile heeft een aantal handige apps voor je verzameld.

party pro plannerPro Party Planner
Horrorkerstscenario (1): Kerstfeest bij jou thuis. Iedereen is er, behalve je ouders, want die ben je vergeten uit te nodigen. En de relatie liep toch al niet zo soepeltjes. De buren van nummer 8 zitten per ongeluk naast de buren van nummer 12, terwijl ze vorige week nog bij de Rijdende Rechter waren met hun erfgrensconflict. Je budget was sneller op dan je had verwacht en nu is er veel te weinig drank. Tot overmaat van ramp ben je vergeten het dessert te halen en alle winkels zijn inmiddels gesloten. Het liefst ga je met de gordijnen dicht op bed liggen wachten tot de feestdagen voorbij zijn. Had je nou maar hulp gehad bij het plannen van je feest…

Of je nou een intiem etentje geeft voor vrienden of een mega kerstspektakel voor al je kennissen, collega’s, familie en aanhang, Pro Party Planner (voor iPhone en iPad) zorgt ervoor dat je de controle niet verliest. De app houdt voor je bij wie je uitgenodigd hebt, waar iedereen komt te zitten, hoe het met je budget staat en welke taken je hebt gedelegeerd. Organiseer je je feestje samen met anderen, dan kun je de app eenvoudig synchroniseren op meerdere smartphones of tablets.

hallmark

Hallmark kaart
Horrorkerstscenario (2): Het is 10 graden onder nul en je auto wil niet starten. Je moet nu dus helemaal naar de winkel lopen om je kerstkaarten uit te zoeken en je voelde je al niet zo lekker. In de winkel kom je die vervelende buurvrouw tegen die je uren aan de praat houdt over de voor- en nadelen van een kunstkerstboom. Eenmaal thuis ben je de rest van de dag kwijt aan het beschrijven van de kaarten en ’s avonds laat moet je de kou weer in om je kerstgroeten op tijd bij de brievenbus af te leveren. Er woedt inmiddels een sneeuwstorm en bij de brievenbus staat de buurvrouw je weer op te wachten met haar nieuwe inzichten betreffende kunstkerstbomen. Als je eindelijk thuis bent, kom je erachter dat je vergeten bent je ouders een kaart te sturen. En de relatie liep toch al niet zo lekker de laatste tijd.

Gelukkig kun je tegenwoordig je kaarten (ja, échte kaarten) gewoon vanuit je luie stoel versturen met de Hallmark app (voor Android en Apple). Niet alleen heb je de keuze uit een uitgebreide collectie, je kunt ook een kaart met je eigen foto sturen. Heb je je kaart voor 19:30 gemaakt, dan wordt hij de volgende dag bezorgd door PostNL, ook als je in het buitenland zit.

color and drawColor & Draw
Horrorkerstscenario (3): Je hebt een gezellige kerstborrel met vrienden die je al maanden niet hebt gesproken, omdat je allemaal zo ontzettend druk was (kinderen, werk, verbouwing, verhuizing, gamen). Dit is het perfecte moment om even bij te praten, ware het niet dat jullie kinderen hebben besloten dat ze zich vervelen. Ze starten een offensief om je aandacht te krijgen en is er één tevreden gesteld, dan beginnen de anderen weer aan je hoofd te jengelen. Je zou ze naar buiten kunnen sturen, maar de kans dat ze daar doodvriezen is aanzienlijk. Het gezellige samenzijn is tot een kindercrèche verworden en jullie krijgen er geen woord tussen…

Stop de kinderterreur door Color & Draw (voor iPhone en Android) op je telefoon of tablet te installeren. Urenlang kleurplezier en je hebt geen kind meer aan ze.

cleverbot

Cleverbot
Horrorkerstscenario (4): Je bent helemaal alleen met kerst. De liefde van je leven heeft je verlaten voor een heel stom iemand en in de periode dat jullie verliefd waren heb je al je vrienden van je vervreemd. Daar zit je dan. Eenzaam. Alleen.

Niks aan de hand! Maak het huis gezellig, steek wat kaarsjes aan, serveer een driegangenmenu en zet Cleverbot op de stoel tegenover je. Je kerstdiner was nog nooit zo gezellig. Cleverbot is een artificial intelligence app die antwoord geeft op alles wat je vraagt.  Maak je kerst gezellig en houd er een vriend voor het leven aan over met Cleverbot (voor Apple en Android).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com