Nespresso lanceert, vanaf 2 september as., 2 nieuwe koffiesmaken, ofwel Grands Crus. Deze Grands Crus, Kazaar en Dharkan, zijn de meest intense smaken ooit.
Met de lancering van Kazaar (intensiteit 12) en Dharkan (intensiteit 11) in het permanente assortiment en zij vormen, samen met de bestaande Grands Crus Ristretto, Arpeggio en Roma, de ‘Les Intenses’ range.
Sinds de introductie van Kazaar in 2010 als Limited Edition, is deze koffie al zeer populair onder Nespresso Clubleden en koffieconnaisseurs. Op massaal verzoek wordt Kazaar vanaf 2 september vast opgenomen in het assortiment van Nespresso en zal daarin de meest intense Grand Cru koffie zijn. Naast Kazaar wordt ook het eigenzinnige karakter van de Dharkan Grand Cru blijvend beschikbaar binnen het vaste assortiment van Nespresso. Dharkan is met haar gebrande, maar toch zachte smaak een intense koffie vol karakter.
Kazaar is een combinatie van Robusta bonen uit Brazilië en Guatemala en een apart gebrande Arabica uit Zuid-Amerika. Dharkan heeft als basis 100% gewassen Arabica uit Latijns-Amerika en Azië. Om van een maximale intensiteit te genieten, wordt zowel Kazaar als Dharkan het beste gedronken als een ristretto (25 ml). Wie de voorkeur geeft aan een zachtere smaak, kan ervoor kiezen de Grands Crus te drinken als een espresso (40 ml). Daarnaast zijn zowel Kazaar als Dharkan zeer geschikt als basis voor een goede cappuccino.
Je kunt vanaf 2 september as. een speciale Les Intenses range bundel kopen en daarin zitten alle intense Grand Cru smaken gebundeld.