You are here: Home » Keuken » Test; Ervaringen met de Howat kokend waterkraan

Test; Ervaringen met de Howat kokend waterkraan

geschreven door Constance

Zoals beloofd zou ik nog een update geven over de Howat kokend waterkraan. Inmiddels is de verhuizing klaar, is zo goed als alles uitgepakt en op de juiste plek gezet en is de keuken geïnstalleerd. En dat houdt in dat ook de Howat kokend waterkraan gemonteerd is.

Nu hebben Testman en ik de keuken laten installeren door een monteur en heeft hij ook de Howat kraan gemonteerd. Hij was erg te spreken over de snelle en eenvoudige manier van installeren en vond het ook erg netjes dat erbij de kraan een filter was geleverd.

Waarom is dat filter belangrijk, vraag je je misschien af. Het UF waterfilter zorgt ervoor dat kalkresten en ionen uit het water wordt gefilterd, hierdoor krijgt je water een zachte smaak. Maar ook voorkomt het kalkaanslag in het reservoir en wordt de levensduur van je boiler verlengt. Voor het beste resultaat moet je, elke 6 maanden (2.000 liter), je filter vervangen worden.

Er waren een paar redenen waarom ik voor de Howat kokend waterkraan gekozen heb. Allereerst paste de kleur van de kraan (zwart) perfect bij mijn zwarte keuken. Verder vond ik de prijs heel interessant, want de meeste zwarte kokend waterkranen zijn een stuk duurder. En de maat van de boiler heeft de doorslag gegeven, want deze is lekker klein en compact ( 20 x 20 x 27cm) en past daardoor zelfs in een klein gootsteenkastje. Ons kastje is 60 cm breed en bij ons past er, met gemak, nog een afvalemmer naast de boiler en heb ik nog ruimte over voor schoonmaakartikelen.

De Howat is een zgn. 3-in-1 kraan en dit houdt in dat je koud & warm water kan tappen (deze knop zit aan de rechterkant van de kraan) en aan de linkerkant zit de knop voor het kokend water. De kraan kan je naar links en rechts zwenken. Bij mijn oude kokend waterkraan begon het kokende water altijd heel sputterend, waardoor je goed moest opletten voor spetters op je handen. Bij Howat werkt dat anders, je draait de knop open en de eerste paar seconden gebeurt er niks en daarna gaat het kokende water stromen. Dus dat is een stuk veiliger want er spettert niks, je krijgt een normale straal.

Conclusie; de Howat kokend waterkraan is een mooie kraan (het oog wil tenslotte ook wat), die in elke keukenkastje past en ook nog eens heel veilig is. En je kan per uur 60 kopjes thee tappen, dus ook voor een groter gezin is dat ruim voldoende vind ik.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Patrick v.H. 1 december 2021 - 17:50

Zijn jullie na een jaar nog steeds tevreden?
Wij twijfelen erg tussen de verschillende merken, waarbij uiteraard Quooker zich in 20 jaar wel bewezen heeft maar meteen ook de duurste is.

Zelfs met elk half jaar de filter vervangen duurt het lang voordat je met HOWAT de prijzen van de andere merken heb bereikt.
Op moment van schrijven is een 2-pack € 75,-.

Andere reviews die ik het gevonden van HOWAT is (bijna) direct na aanschaf. Ik heb nog geen lange termijn review kunnen vinden.

Reageer
Constance 1 december 2021 - 20:10

Hi Patrick

ik heb zelf nooit een Quooker gehad maar wel eerder (in mijn oude keuken) een Grohe kokend water kraan. De Grohe was 3x zo duur en ik moet eerlijk zeggen die zou ik nooit meer nemen. De Howat boiler is heel snel warm (als ie helemaal leeg is) en heeft ook een krachtige straal. En ik zou deze kraan een volgende keer weer nemen; niet alleen prijstechnisch (ondanks de filters), maar ook omdat ie snel weer vol en opgewarmd is en de kraan zelf ziet er mooi uit (maar dat is uiteraard persoonlijk). En omdat de boiler mooi klein en compact is, blijft er ook nog ruimte over in je gootsteenkastje voor andere zaken, zoals een klein prullenbakje.

Succes met je beslissing
groet Constance

Reageer
Patrick v.H. 2 december 2021 - 13:49

Hi Constance, Dank je wel voor je update!
Heb de HOWAT besteld, meteen met 2 extra filters, en wordt morgen als het goed is al bezorgd.
Overigens ook de hoekige zwarte versie. Past beter bij het keukenblad en ook wij vinden die mooier. Mooi meegenomen inderdaad dat dit bij HOWAT dezelfde prijs is terwijl je bij andere merken flink bij moet betalen en momenteel vaak slecht/niet leverbaar.

Reageer
Helga 1 december 2021 - 19:16

Ik heb een vraag naar aanleiding van deze review, heb je genoeg warm water voor een emmer warm water. Hier ben ik nieuwsgierig naar omdat de boiler maar 2.4 liter is.
Ik hoor graag van je. Alvast bedankt.

Reageer
Constance 1 december 2021 - 20:06

Hi Helga
omdat er echt kokend water uit de kraan komt meng ik het kokende water altijd met kouder water of half warm water. Er komt nl ook nog gewoon warm en koud water uit de kraan. Maar een volle emmer (10 liter) met alleen kokend water dat gaat inderdaad niet lukken.
Maar na ong. 15 minuten is de boiler weer vol en volledig opgewarmd.

groetjes Constance

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com