You are here: Home » Fashion » Michael Barnaart van Bergen toont zijn Hommage-collectie

Michael Barnaart van Bergen toont zijn Hommage-collectie

geschreven door Constance

In de aanloop naar de tweede editie van de Haagse Museumnacht op zaterdag 3 september 2011, staat de Bijenkorf Den Haag de komende weken in het teken van mode en kunst.

Speciaal voor de Museumnacht Den Haag en de tentoonstelling Mode ♥ Kunst in het Gemeentemuseum Den Haag, creëerde modeontwerper Michael Barnaart van Bergen zijn Hommage-collectie. Deze collectie, bestaande uit een zestal jurken, is geïnspireerd op bekende kunstwerken en deze zijn vanaf nu t/m 3 september te bewonderen in de etalages van het warenhuis.

Daarnaast worden bezoekers van de Haagse Bijenkorf de komende weken op de roltrappen getrakteerd op korte lezingen over mode en kunst, gegeven door modellen. Deze roltraplezingen vinden plaats op maandag 15 augustus van 11.30 uur – 14.30 uur, zaterdag 27 augustus van 12.00 uur – 15.00 uur, donderdag 1 september van 18.00 uur – 21.00 uur en op zaterdag 3 september van 12.00 uur – 15.00 uur.

De Hommage-collectie van Michael Barnaart van Bergen bestaat uit een zestal jurken die geïnspireerd zijn op diverse kunststromingen zoals surrealisme, dadaïsme, pop-art en abstracte kunst. De ontwerper vertaalde de beroemde foto ‘Le Violon d’Ingres’ (1924) van Man Ray – waarop een vrouw als viool staat afgebeeld -, naar een lange knitwear-jurk met ingebreide F-sleutels. Daarnaast baseerde Michael Barnaart van Bergen – in navolging van de Mondriaanjurken van Yves Saint Laurent uit 1965 – twee jurken op schilderijen van Piet Mondriaan. Hij ontwierp ook een jurk met een trompe l’oeil motief van een rood corset en een jurk met ingebreid dessin van druipende verf. Beide geïnspireerd op het werk van modeontwerpster Elsa Schiaparelli, die samenwerkte met kunstenaars als Salvador Dali en Jean Cocteau. Ook ontwierp hij een lange japon met ingebreide handtekening als een reactie op ‘Fountain’, het gesigneerde urinoir van Marcel Duchamp uit 1917.

De creaties staan, t/m zaterdag 3 september 2011, tentoongesteld in de etalages van de Bijenkorf Den Haag en zijn afgebeeld tegen de achtergrond van het daadwerkelijke kunstwerk, waar de ontwerper door is geïnspireerd. Verder zijn de creaties gedurende de tentoonstelling Mode ♥ Kunst in het Gemeentemuseum Den Haag t/m 8 januari 2012 in de museumshop verkrijgbaar en online in de webshop van de ontwerper. Klanten van de Bijenkorf Den Haag kunnen bovendien gebruik maken van een speciale actie in de aanloop naar de Museumnacht Den Haag. Bij aankoop van minimaal één artikel ontvangen zij een speciale actiecode waarmee ze online via www.museumnachtdenhaag.nl het tweede kaartje voor de Museumnacht voor de helft van de prijs kunnen aanschaffen. Bovendien maken zij daarbij kans op een creatie van Michael Barnaart van Bergen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com