You are here: Home » Fashion » Warenhuizen in New York

Warenhuizen in New York

geschreven door Constance

Vandaag ga ik een aantal van de warenhuizen in New York onveilig maken en dat zijn er nogal wat. Hieronder zie je een overzicht van de 5 bekendste (en mijn persoonlijke favorieten), maar er zijn er nog meer.

Waarschijnlijk is het bekendste warenhuis in New York toch wel Macy’s, maar of dit nu gelijk ook het mooiste warenhuis, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik ben hier bijna altijd de weg kwijt enik vind ook de indeling van de afdelingen absoluut niet zo heel erg logisch. Maar dat ligt misschien aan mij. Maar wat wel handig om te weten is, is het feit dat je met je paspoort een pasje kunt ophalen (bij het Service Centre) en dan krijg je op (bijna) alle artikelen bij Macy’s 11% korting.

Het warenhuis van de Big/Medium/Small Brown Bag is Bloomingdales. Er zijn 2 vestigingen, de grote winkel op Lexington Avenue & 59th Street en de (veel) kleinere winkel in Soho (504 Broadway). Deze vind ik zelf veel gezelliger en knusser maar voor het betere shopwerk moet je toch wel naar het grote filiaal. Ook bij Bloomingdales kan je terecht voor zo’n fijn kortingskaartje.

En dan heb je, van de grote 3, nog Saks 5th Avenue. Dit warenhuis is geweldig om naar toe te gaan want je kunt hier rustig en zonder lastig gevallen te worden lekker kunt ronddwalen. En als je je op de cosmeticaafdeling begeeft, ruik je (bij de uitgang) naar allerlei verschillende parfums en heb je hele zachte handen van alle crèmes die op je handen gesmeerd worden om te testen.

Wat ikzelf een pareltje vind, is het warenhuis van Henri Bendel. Dit kleine, luxe warenhuis is een beetje Maison de Bonneterie maar dan veel chiquer. Mocht je de prijzen aan de hoge kant vinden dan kan je wel heerlijk genieten van een kop koffie of een high-tea en tegelijkertijd alle rijke erfgenames bekijken die komen shoppen bij Bendel.

En natuurlijk wil ik ook Bergdorf Goodman niet vergeten, wat ook een topper voor de echte shopaholic is. (Helaas liggen de prijzen wel boven mijn budget, maar misschien kan ik nog iets leuks in de sale scoren.) En je moet hier zeker langs op de cosmetica afdeling en het restaurant op de 7e verdieping (fantastisch uitzicht over Central Park) niet vergeten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com