You are here: Home » Fashion » Eastpak Artist Studio: creatief met rugzak

Eastpak Artist Studio: creatief met rugzak

geschreven door Constance

Voor het EASTPAK Artist Studio project werden 77 creativelingen uit 8 verschillende landen gezocht om hun ding te doen met één of meerdere limited edition blanco tassen. Artiesten die deelnamen zijn muzikanten, acteurs, street artists maar ook een modeontwerper en een heuse platenbaas. Alle tassen dragen het exclusieve EASTPAK Artist Studio label en deze unieke Padded Pak´rs zullen deel uitmaken van een expositie waarna ze worden geveild voor het goede doel.

EASTPAK is al jaren bekend om zijn stijlvol design en originele, gevarieerde collecties waarin iedereen iets van zijn gading vindt. Sinds jaar en dag onderscheiden heel wat EASTPAK-gebruikers hun rugzak van die van anderen door hem te personaliseren. De geschreven boodschappen, stickers, badges en tekeningen die de tassen sieren, zorgen voor een eigen stijl en tonen eens en te meer aan dat EASTPAK ontworpen wordt door creatievelingen, voor creatievelingen. Het EASTPAK Artist Studio Project tilt dit idee naar een nog hoger niveau.

Met dit project brengt EASTPAK 77 kunstenaars en beroemdheden vanuit heel Europa (+ Hong Kong) samen en geeft hen de kans om hun stempel te drukken op dé klassieke EASTPAK rugzak. Een beperkt aantal blanco Padded Pak´r tassen, voorzien van het ´EASTPAK Artist Studio´ label, werd speciaal voor dit project geproduceerd. Zij vormen als het ware het witte doek waarop de geselecteerden artiesten hun creativiteit konden botvieren.

Voor heel wat EASTPAK-fans is hun rugzak een trouwe bondgenoot die hen dag in dag uit vergezelt en hun persoonlijkheid reflecteert. Dankzij het EASTPAK Artist Studio Project staan de EASTPAK rugzakken binnenkort ook symbool voor de creativiteit van Europa. EASTPAK is dan ook trots om met deze artiesten te mogen samenwerken en dankt tegelijkertijd ook de EASTPAK gemeenschap die de inspiratie vormde voor het hele project. De opbrengst van de verkoop van deze exclusieve tassen schenkt het merk aan verschillende, lokale goede doelen.

Eastpak Artist Studio in Nederland

Ook acht creatieve Nederlanders kregen een witte Padded Pak´r Bag overhandigd met de opdracht er een originele, eigen creatie van te maken. De opbrengst van hun creaties zal integraal naar Orange Babies gaan. De BN-ers zijn: Egbert-Jan Weeber – acteur/Dirk Taat – Acteur, model/Antoine Peters – modeontwerper/Dewi Pechler – zangeres/Fake Stencils – street artist/Casper Reinders – entrepreneur/Stacey Rookhuizen – eigenaar platenlabel en sieradenontwerpster /Tim Douwsma – zanger, acteur.

De ontwerpen van de Nederlandse artiesten voor het EASTPAK Artist Studio project worden verkocht via een online veiling. De opbrengst hiervan gaat naar Orange Babies. Vanaf vandaag zullen de Nederlandse tassen online te koop worden aangeboden per opbod. De veiling sluit af op 1 april 2011. Alle ontwerpen zullen ook live te bezichtigen zijn in de EASTPAK store in de Hartenstraat 23 in Amsterdam van 18 februari 2011 tot en met 27 maart 2011.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com