You are here: Home » Ladygadgets » Gadget test: Speciaal scheermes voor mannenhoofd

Gadget test: Speciaal scheermes voor mannenhoofd

geschreven door testman

Deze keer mocht Testman, de gastblogger van shoppen.blogo.nl als het mannenzaken aangaat, iets bijzonders testen. De aankondiging stond een paar weken terug al op ladygadgets.blogo.nl en het gaat om een scheermes voor mannen om je hoofd te scheren, ja echt die zijn er! Maar waarom is dat interessant voor vrouwen? Het lijkt Testman een leuk en origineel kado voor Sinterklaas (of voor Kerstmis). Daarnaast weet Testman uit ervaring dat veel vrouwen de drang hebben een kaalgeschoren mannenhoofd altijd even te bevoelen. Testman stelt zijn kaal geschoren hoofd altijd graag ter beschikking. Maar we dwalen af, terug naar het speciale scheermes voor de kale mannen schedel.

Testman kwam al eerder in contact met Scheerman, de man achter www.manandshaving.nl. Testman vroeg zich toen af of er eigenlijk ook scheerapparaten waren om je hoofd nat te scheren. Scheerman wist te melden dat het Amerikaanse Headblade zich helemaal gestort heeft op de kale mannenkop. Op de site van de Headblade staan alle modelen, Testman vindt ze eruitzien als miniatuur sneeuwscooters. Scheerman was zo vriendelijk een Headblade scheermes ter beschikking te stellen en zo kon Testman aan de slag. De Headblade moet het in de test opnemen tegen een Gilette Fusion, bekend van de scherpe maar ook dure mesjes.

Allereerst valt natuurlijk de vorm op. Het traditionele scheermes heeft een lang handvat, waarbij de afstand tussen de scheerhand en de te scheren huid aanzienlijk is. Wanneer Testman met de Gillette zijn hoofd scheert dan pakt hij het scheermes echter vaak bij de helft van het handvat vast. Dit om een betere controle over het scheermes te krijgen. Dat verklaart ook waarom het scheermes van Headblade helemaal geen “steel” heeft. Hoe dichter je hand op het scheermes, hoe beter de controle en hoe nauwkeuriger je het mes kan sturen. Juist op je hoofdhuid is dat fijn, want het gaat om een uiterst kwetsbaar gedeelte van je lichaam. Na de eerste scheerbewegingen met de Headblade keek Testman iets wat bedenkelijk naar het resultaat, er gebeurde niets! Maar al snel begreep Testman wat de oorzaak hiervan was, de mesjes zitten op de Headblade als het ware in tegengestelde richting van wat Testman gewend was. Je klemt de Headblade tussen je vingers en maakt daarna een beweging alsof je je haar met een kam naar achteren kamt. Met de Headblade scheer je dus als het ware van voor naar achteren, terwijl je met een gewoon scheermes, bijvoorbeeld de Gilette van boven naar beneden, of in het geval van je hoofd van achter naar voren scheert. Als je de slag eenmaal te pakken hebt dan werkt het prettig.

Maar Testman ontdekte wel dat de mesjes al snel verstopt raakten en moeilijk te reinigen waren, waardoor verstopping loert. De website van manandshaving.nl gaf de oplossing in de vorm van speciale scheergel van Headblade, deze heeft een speciale samenstelling waardoor deze oplost in water en inderdaad verstopping van de mesjes bleef daarna achterwege. Grappig overigens dat deze scheercreme verpakt is in een plastic fles die eruitziet als houtlijm, zelf je hoofd scheren wordt zo een doe het zelf klus.

We gaan naar de conclusie, wat vindt Testman van Headblade. Wanneer je dagelijks je hoofd scheert, dan is de Headblade een bijzonder en lekkere scheertool, helemaal in combinatie met de speciale scheercrème voor je hoofd van Headblade. Doe je dat echter maar een paar keer per week, of nog minder, dan geeft Testman de voorkeur aan zijn Gilette omdat de scheermesjes hiervan superieur zijn. Maar dan wel in combinatie met de heerlijke scheercreme van Headblade, want dat is bij Testman een blijvertje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com