You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Wijn quiz Harold Hamersma

Wijn quiz Harold Hamersma

geschreven door testman

Testman is gek op wijn en zoals zoveel mensen zou Testman best wel wat meer willen weten over wijn. Een leuke en gemakkelijke manier om meer te weten te komen over wijn is de iphone app van wijngoeroe Harold Hamersma. Hamersma timmert flink aan de weg en Testman weet dat hij de afgelopen maanden ondergedoken zat in zijn wijnkelder om zijn nieuwste boek, de Grote Hamersma af te maken. Maar Hamersma doet niet alleen in boeken en heeft ondertussen ook nog tijd gehad om  een iPhone app uit te brengen onder de naam Connaisseur.

Natuurlijk kun je je wijnkennis opdoen via een wijnproeverij of via boeken, maar spelenderwijs je kennis verhogen is natuurlijk ook een mogelijkheid. In de vorm van een quiz, krijg je op diverse niveaus 490 wijnvragen voorgeschoteld. Zo kun je het spel spelen op normaal niveau, maar ook op snelheid en in een versie waarbij je bij 1 fout “game over” krijgt te zien. Weet je bijvoorbeeld hoeveel wijn een tonneau bevat? Of hoe de secundaire gisting wordt genoemd? Testman kwam er achter dat hij nog veel moet leren. Maar door de manier waarop de vragen en de antwoorden gepresenteerd worden, is de kennis van testman dermate toegenomen dat hij nu met enige nonchalance op verjaardagen zijn nieuw vergaarde wijnkennis deelt met zijn vrienden.

Dat delen kan trouwens ook voor je score, die je via een Facebook koppeling kan tonen aan de buitenwereld. En elke maand is er een kistje wijn te winnen voor de hoogste score van die maand. Verder zit er nog wijnhumor/wijnfun in, in de vorm van een knallende kurk en het geluid van een kristallen wijnglas.

Testman hoop dat het hier niet bij blijft en zit zelf te denken aan een update met nieuwe vragen (a la Triviant) en versies speciaal voor Facebook en voor de Android. Oh ja, nog twee tips van Harold Hamersma, zeg nooit “lekker wijntje”, want dan zak je lelijk door het ijs als wijnkenner. En  vergeet niet je glas bij de steel vast te pakken in plaats van bij het glas zelf. Vreemd genoeg weet zelfs onze koningin niet precies hoe het hoort, door op feestjes en recepties haar wijnglas regelmatig verkeerd vast te houden. Hou je die twee zaken in de gaten, dan ben je al flink op weg om te laten zien dat je een wijnkenner wilt worden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com