You are here: Home » Home gadgets » Reli-gadget: 100 minuten bijbel

Reli-gadget: 100 minuten bijbel

geschreven door Constance

Speciaal omdat het Pasen is:

bijbel

Begrijp jij ook eigenlijk niets van die religieuze oorlogen, dacht jij ook dat we in Afghanistan zitten om de vrede en veiligheid te bewaren en zie jij ook het verschil niet tussen het ene geloof dat vrouwen verbiedt om hun haar te tonen (islam) en het andere geloof dat vrouwen verbiedt om hun haar te tonen (jodendom) en nog een ander geloof dat vrouwen verbiedt om hun haar te tonen (katholicisme).

Kom jij bij het oplepelen van de 10 geboden niet verder dan ‘gij zult niet doden’? Geen idee waarom je vrij hebt met Hemelvaartsdag en Pinksteren? Dan is dit een handige gadget: de 100 minuten bijbel. In 100 minuten door het oude en nieuwe testament heen en een hoop spreekwoorden en uitdrukkingen zullen een nieuwe betekenis voor je krijgen, zoals ‘gaat heen en vermenigvuldigt u’ of ‘een jobstijding’ bijvoorbeeld.

Nu nog een 100 minuten koran, 100 minuten torah en 100 minuten boedhisme en dan weten we zeker wat we eigenlijk altijd al wisten: religieuze oorlogen zijn helemaal nergens op gebaseerd!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com