You are here: Home » Accessoires » Test; Baffect magnetische ramenwisser

Test; Baffect magnetische ramenwisser

geschreven door Constance

Ik heb een aantal ramen in mijn huis (het gaat om ramen op de 1e verdieping) waar ik, aan de buitenkant, niet bij kan komen. Dit zijn schuiframen, met een spijl in het midden en zodra je de ramen openschuift om te gaan lappen, kan je niet het hele raam schoonmaken. Dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.

De oplossing was snel gevonden, nl. een magnetische ramenwisser. Dit is een apparaat met een sterke magneet, dat je aan beide zijden van het raam vastklikt en in de ramenwisser zitten sponsjes en een wisser (aan beide kanten). De zijde die je aan de buitenkant gebruikt heeft een snoer dat je om je pols doet (zodat je deze terug kan halen mocht de magneet los laten en mocht ie naar beneden vallen) en aan de binnenkant zet je het gedeelte met het handvat.

Doordat je aan beide kanten sponsen en een wisser hebt zitten, lap je ook nog eens sneller je ramen; je doet immers de binnen- en de buitenkant tegelijk.

Maar toen begon de zoektocht pas echt. Want welk model/merk was de nu de beste? Ik heb heel veel video’s bekeken en heel veel apparaten waren ronduit ‘rommel’. Want of de magneten waren niet sterk genoeg, of de wisser liet teveel zeep achter of de wisser was niet geschikt voor dubbel of driedubbele beglazing. Want dat is ook nog een ding, je moet van te voren goed de dikte van je ramen meten, en je kan een verschil per schuifraam hebben. Bij mij zat er een verschil van 0,5 mm tussen het linker- en het rechterraam, terwijl het raam in dezelfde sponning zit.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het merk Baffect (geschikt voor ramen tussen 0,5 t/m 3,0 mm dikte). Deze magnetische ramenwisser kreeg op oa. Amazon heel veel goede recensies, en ook de video’s (van consumenten) gaven de doorslag.

Hoe werkt de Baffect magnetische ramenwisser precies? Je bevestigt op 3 plaatsen de sponsen (aan beide zijden) en maakt de sponsen nat. Vervolgens doe je op de sponsen een beetje afwasmiddel (allesreiniger geeft strepen) en dan bevestig je het koord om je pols. (Het koord is gemaakt van ijzerdraad en is 2,8 meter lang.) Je moet beide zijden niet bij elkaar in de buurt houden want de magneten zijn heel sterk en dus klikken ze heel snel aan elkaar vast. Je doet de zijde met het koord aan de buitenkant, klikt de kant met het handvat aan de binnenkant vast en stelt daarna de magneten in. Omdat wij dikke ramen hebben moet ik stand 5 gebruiken.

Dan kan het feest beginnen, je kan gaan lappen. Ik heb nu 5 ramen gedaan, bij de eerste 2 was het nog een beetje wennen, want het was lastig om te bepalen hoe je nu de wisser moest gebruiken om de zeepresten weg te krijgen, maar oefening baart kunst. Want raam 3, 4 & 5 zijn perfect gegaan en super schoon!

Ik zal binnenkort een uitgebreide demo video plaatsen zodat jullie kunnen zien hoe de Baffect precies werkt. Maar ik ben er al achter dat, zeker als ramen lappen niet je hobby is, de Baffect een goede oplossing is.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com