You are here: Home » Home gadgets » Illy Art Collection by Michael Lin

Illy Art Collection by Michael Lin

geschreven door

Sinds 2006 hebben de bekende illy kopjes, die sinds 1992 door kunstenaars worden gedecoreerd, een nieuwe naam: illy Art Collection. Het geeft nóg duidelijker de koppeling aan tussen illy en de moderne kunst.

De eer van de eerste illy Art Collection was aan kunstenaar Michael Lin. En het is een bijzondere collectie geworden! Michael Lin heeft ervoor gekozen om de decoratie op de schotels boven alles tot haar recht te laten komen. Dit heeft als gevolg dat deze collectie geen oortjes heeft, zoals bij het bekende illy kopje wel het geval is.

Michael Lin werd in 1964 in Tokio geboren en groeide op in Taiwan en de Verenigde Staten. Hij staat bekend om zijn grootschalige decoraties, waarbij hij bloemmotieven, typerend voor de Taiwanese textielindustrie, reproduceert. Zijn werk was ondermeer te zien in Venezia, Parijs en Den Haag. In al deze steden kiest Michael ervoor om zijn werk te presenteren op locaties die algemeen gebruikt worden. De bibliotheek, kantine, museumwinkel of de centrale hal waar mensen in en uit lopen, prefereert hij boven de plechtige museumzaal.

Set à 2 kopjes € 48,40 bij Illy

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com