You are here: Home » Shoppen » Reykjavik

Reykjavik

geschreven door Constance

Ik verblijf deze week op IJsland voor vakantie.blogo.nl waar ik echt een geweldige trip maak. De reis begint natuurlijk in Reykjavik.

Je vliegt in ong. 3 uur naar Reykjavik (rechtstreeks met Icelandair) en ook de hardcore shopper kan hier goed zijn/haar slag slaan. Alleen moet je wel over een goed gevulde beurs (of een creditcard met een hoge limiet) beschikken. Er is wel één voordeel want IJsland is geen lid van de EU waardoor wij alle belasting terugkunnen krijgen ;). Het shoppinghart van Reykjavik is de Skólavödustígur (de straat tussen Laugavegur tot aan de Hallgrímskirkj kerk). Hier vind je de designwinkels, galleries en sieradenshops. De Kringlan Mall ligt meer in het ‘nieuwe’ winkelgedeelte, je vind in deze mall 150 winkels. En op ong. 10 minuten rijden heb je ook nog de Smaralind Mall. Natuurlijk speelt design een grote rol en zijn er veel winkels te vinden met typisch IJslands design (kleding, accessoires en aardewerk), deze liggen vaak niet in de hoofdstraten maar meer in de kleine steegjes. Een goed voorbeeld hiervan Kirsuberjatred, dat wordt gerund door 10 vrouwelijke artiesten en zij verkopen unieke cadeaus zoals kleding, sieraden en tassen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com