You are here: Home » Shoppen » Nukuhiva

Nukuhiva

geschreven door Constance

In Nukuhiva (eigenaresse is Floortje Dessing) hangen fashion ontwerpen van Fair Trade-merken als Misericordia, Loomstate, het Nederlandse Kuyichi en Edun. De winkel verkoopt ook sieraden, geurkaarsen en zelfs reizen.

Wereldwinkels hebben vaak een muffig imago. Floortje Dessing bewijst dat dat anders kan met haar pasgeopende winkel Nukuhiva (genoemd naar een onbedorven eiland in de Polynesische archipel). In Nukuhiva hangen ontwerpen van Fair Trade-merken als Misericordia, Loomstate, het Nederlandse Kuyichi en Edun. Edun is van de vrouw van Bono en bijna nergens te koop. Sieraden zijn er bijvoorbeeld van het exclusieve merk Nathalie Dissel. Zij reist heel veel en neemt overal stenen en schelpen mee vandaan, die ze vervolgens in sieraden verwerkt. De geurkaarsen zijn van het Britse True Grace en van honderd procent natuurlijke wax, milieuvriendelijk, zonder koolstof en paraffine. Maar je kunt hier ook een Floortjereis uitzoeken. Even op de tv kijken wat je wilt en dan ter plekke via Shoestring boeken. Guido: “De reizen zijn net even anders. In Peru bezoek je niet alleen de gangbare dingen, maar ook bijvoorbeeld een plantage waar eerlijke koffie wordt verbouwd.”

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com