You are here: Home » Architectuur » Expositie Amsterdam 2030 by Polestar

Expositie Amsterdam 2030 by Polestar

geschreven door Constance

Sinds afgelopen vrijdag kan je verschillende kunstwerken bewonderen die betrekking hebben op een duurzame hoofdstad in 2030, en deze expositie vindt plaats in de Polestar Space in Amsterdam.

Polestar, het elektrische performance-automerk uit Zweden, geeft samen met Nederlandse stedelijk ontwerpers zijn visie op de stad in 2030, zodra diesel- en benzineauto’s niet langer de straten kleuren. Deze expositie dient als inspiratie en motivatie om met elkaar naar oplossingen te blijven kijken voor een schonere en gezondere stad.

Volgens het gemeentebeleid moet al het commercieel vervoer en personenauto’s in de bebouwde kom in 2030 uitstootvrij zijn, wat inhoudt dat vanaf dan alle benzine- en dieselauto’s geweerd worden. Het onlangs gepresenteerde plan van Polestar om tegen die tijd een volledig klimaatneutrale auto te maken sluit aan bij deze ambitie. De duurzaamheidsdoelstellingen en de rol die elektrisch vervoer daarin speelt, is voor Polestar reden geweest voor deze expositie. Hiermee wil het automerk Nederlandse ontwerpers een platform bieden en Amsterdammers de mogelijke toekomst van de stad te laten zien.

Een toekomstig Amsterdam wordt tot leven gebracht in de expositie ‘Amsterdam 2030, by Polestar’. De verschillende kunstinstallaties zijn gecreëerd door de stedelijk ontwerpers van One Architecture, VenhoevenCS en designer Max Tuinman. Samen delen ze hun visie op hoe een emissievrij Amsterdam er op termijn uitziet, door verschillende keuzes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en design. 

De ontwerpers neemt je mee in hun verschillende ideeën over een efficiënter gebruik van de straten, het creëren van meer ruimte voor groen of welke impact het vertragen van stadsverkeer heeft voor nieuwe geluiden en geuren in de stad. Dit alles is vormgegeven in 3 verschillende kunstinstallaties die alle zintuigen prikkelen. 

De expositie ‘Amsterdam 2030, by Polestar’ is t/m 18 juni iedere dag te bezichtigen met inachtneming van de covid-maatregelen. De exacte openingstijden en contactgegevens zijn te vinden op de website.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com