You are here: Home » Accessoires » Tips; Hoe een Scandinavisch interieur te creëren

Tips; Hoe een Scandinavisch interieur te creëren

geschreven door Constance

Scand wonen 2 We zien het steeds meer in winkels, op televisie en Woonmagazines. Wonen met een Scandinavisch uiterlijk. Maar wat is Scandinavisch interieur nou precies?

Een Scandinavische interieur straalt rust en soberheid uit. De ‘kleur’ die vaak als basis wordt aangehouden, is wit. Naast wit wordt er ook veel gebruik gemaakt van de kleur grijs in verschillende tinten. Her en der een accentkleur in zwart of een mooie pastel zorgt voor balans in het kleurpallet. Een rustige en lichte basis is niet voor niets een keuze bij onze Noorderlingen. Over het algemeen wordt getracht de woning zo licht mogelijk te houden omdat het in Scandinavië relatief vroeg donker wordt elke dag.

Om spanning te brengen in het ietwat sobere interieur, worden er woonaccessoires aangeschaft met grafische en geometrische printjes. Bovenal mogen ze niet teveel afleiden van de functionele inrichting. In tegenstelling tot andere woonstijlen, wordt er weinig onnodig toegevoegd aan het interieur en blijft de aandacht bestaan voor enkele mooie eyecatchers.

Wat betreft de meubels moet de nadruk vooral liggen op functionaliteit en authenticiteit, maar zonder verlies van comfort. Er is gelet op details en vernieuwende ideeën op het gebied van duurzaamheid.

Tot slot nog misschien wel het meest belangrijke kenmerk binnen deze stijl, het gebruik van hout! Niet geheel onlogisch gezien de vele bossen in Scandinavië. Het hout mag zijn ruwe en onbewerkte uitstraling behouden om zo een authentieke sfeer te krijgen. Hout zien we in deze stijl terug in zowat alle afwerkingen. Meubelstukken, prachtige vloeren maar ook plafonds en muren worden ermee bekleed.Scand wonen 3

Tips om op een goedkope manier zelf een Scandinavische uitstraling aan je interieur te geven!

  1. Verwerk mooie kaarten met een grafisch patroon of tekst in een strakke zwarte lijst met een wit passe partout.
  2. Durf een geschilderd houten meubel weer terug te schuren naar zijn originele karakter.
  3. Maak de muren een mooie wit tint en breng zachte pastels terug in de aankleding van accessoires.
  4. Voor het natuurlijke gevoel mag er gerust ‘groen’ in huis. Probeer wel soberheid te behouden, dit door bijvoorbeeld een karakteristieke vetplant.
  5.  Een mooi materiaal om mee te contrasteren is metaal. Denk hierbij aan koperkleurige items.

Sanne, De InterieurTipgever styliste regio Limburg

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com