You are here: Home » Architectuur » The Big Bubble

The Big Bubble

geschreven door Constance

Alex de Witte is een relatief late productdesigner. Het heeft echt jaren geduurd voordat hij doet waar hij goed in is. Ik wil het in dit blog even hebben over zijn ‘The Big Bubble’. Een ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudige lamp maar dat is het niet. Alleen al door het enorme formaat, 90 tot 105 cm!

01%20(125)(12)

Omdat het natuurlijk een enorme lamp is heeft hij ook een kleinere variant, de ‘Baby Bubble’, 40-45 cm.

Ik moest er weer aan denken toen mijn zoontje afgelopen week wilde bellenblazen. Prachtige vormen kwamen er tevoorschijn uit zijn bellenblaaspotje. Dit inspireerde mij tot het schrijven over deze prachtige lampen.

The-Big-Bubble-by-Alex-De-Witte-6

Ze zijn voorzien van dimbare led-verlichting en ieder Bubble is handmatig geblazen waardoor je altijd een uniek exemplaar hebt. Ik vind het een typisch voorbeeld van Nederlandse vormgeving. Basic, eenvoudig maar met een enorme uitstraling. Het zijn eigenlijk objecten, prachtig!

Daarom heeft Alex ook een Red Dot award ontvangen in 2014.

Mark, De InterieurTipgever stylist regio Gelderland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com