You are here: Home » Verlichting & lampen » Verlicht je huis met LED strips

Verlicht je huis met LED strips

geschreven door Constance

In bijna elk huis, appartement en tuin vind je ze tegenwoordig, led lampen. Maar er zijn ook plekken in huis waar je wel behoefte hebt aan verlichting maar waar je geen lamp kunt ophangen of neerzetten. En de oplossing hiervoor zijn led strips.

Wat zijn led strips?

Led strips zijn flexibele licht strips die je kan kopen in verschillende soorten en maten. En je kan ze ook heel gemakkelijk op maat knippen. Led strips geven veel licht, in verschillende kleuren, en ze verbruiken ook nog eens heel weinig energie.

Waar kan ik led strips gebruiken?

Omdat je zelf de lengte kan bepalen kan je ze echt overal plaatsen. En als indirecte verlichting komen ze het beste tot hun recht. En dan moet je denken aan plekken zoals achter je tv, in een glazen kast (onder planken of op de bodem) en achter een koof in je woonkamer. Maar ook onder je keukenkastjes (zodat je aanrecht goed verlicht wordt) en bovenop je keukenkastjes (zo creëer je een hoog plafond).

De meeste led strips zijn ook perfect om je in badkamer te gebruiken. Heb je een spiegel zonder verlichting, plak dan een strip achter de spiegel. En als je je badkamer gaat verbouwen, dan krijg je een heel bijzonder effect door een led strips in de vloer of de douche te laten plaatsen.

Heb je een bijzonder schilderij dat je extra aandacht wilt geven, plak dan een strip op de muur, net achter de bovenkant van de lijst en je hebt  een extra blikvanger in je woonkamer.

Ook in je slaapkamer zijn led strips ideaal, want als je deze onder je bed plaatst, wordt je vloer subtiel verlicht en kan je zonder struikelen naar de badkamer toelopen. En ook je kledingkast fleurt helemaal op met mooie led verlichting.

En verder zijn led strips ook ideaal voor onder traptreden, in je caravan of camper, op de boot of in je buitenkeuken.

Zijn er verschillende kleuren led strips?

Je kan kiezen uit verschillende kleuren wit (daglicht, koel wit, warm wit en zeer warm wit) maar ook uit primaire kleuren zoals rood, blauw en groen.

Kan je led strips dimmen?

Elke led strip kan je dimmen, met behulp van een dimbare driver. En als je een dimmer gebruikt, verlaag je tegelijkertijd ook je energiekosten.

Hoe installeer je led strips?

Laat hamer, schroeven en spijkers maar lekker liggen want door de plakstrips kan je led strips echt overal op en onder plakken.

 Op elke strip staat precies aangegeven waar je kan knippen, dit is om de paar centimeter. Het is wel belangrijk dat je de juiste voeding aansluit; er zijn led strips van 12 of 24 volt. En voor de juiste voeding moet je kijken naar het aantal watt per meter. Hiervoor gebruik je deze formule; het aantal meters van de strips x het vermogen. En het is ook belangrijk dat je dit niet te krap berekend want anders kan je voeding oververhit raken.

En tenslotte nog een handige tip; maak de plek, waar je strip wilt gaan plakken, van te voren goed vetvrij want anders heb je de kans dat je strip niet goed plakt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com