You are here: Home » Accessoires » Dit jaar geen Paastak maar een Chrysant op de ontbijttafel

Dit jaar geen Paastak maar een Chrysant op de ontbijttafel

geschreven door Constance

Zet jij altijd op je paastafel een vaas met Paastakken? Dit jaar kan je aan de slag met chrysanten, en dan is het helemaal leuk als je die dan ook in een DIY-vaas zet!

De chrysant staat al eeuwen bekend als hét symbool voor een lang en gelukkig leven, een mooi handelsmerk dat naadloos aansluit op het voorjaar. Deze kleurrijke bloemsoort heeft met 400 rassen meer dan genoeg prachtige bloemen om uit te kiezen.

Wat heb je nodig voor een mooi DIY-vaasje?  Twee kleuren verfspuitbussen, een oude vaas of pot, en jouw favoriete chrysanten. Vergeet niet om een aantal oude kranten als ondergrond te gebruiken voor verfspetters.

Hoe begin je? Je draait het potje om en voor de basis van de vaas gebruik je de donkerste kleur die je hebt uitgekozen. De kleur moet het zwaarste aangezet worden richting de onderkant (nu boven) van de vaas. Naarmate je het midden bereikt, breng je geleidelijk de verfbus steeds verder van de vaas af. Dit is essentieel voor een mooie verloop van kleuren en voorkomt dat je geen harde lijn creëert. Let goed op dat je meerdere lagen aanbrengt zodat je niet meer door het potje heen kunt kijken, en hierdoor is de kans op ‘zakkers’ ook kleiner en wordt de kleur mooi egaal. Hierdoor is de kans op glijdende verfdruppels kleiner en wordt de kleur mooi egaal. Dit herhaal met de 2e (lichtere) kleur.

Wil je het bij 1 kleur houden? Dan zou je ook kunnen kiezen om halverwege je vaasje geen verf meer aan de brengen, zodat je een transparante bovenkant krijgt. En laat de verf altijd goed drogen.

Terwijl de vaas droogt, kan je beginnen met het samenstellen van jouw boeket. In de stijl van Pasen kan het leuk zijn om een eclectische mix van witte pompon-vormige chrysanten met kleinere pastelkleurige chrysanten. Denk hierbij ook aan de hoogte van de stelen; snij ze niet af op dezelfde lengte. Door een verschil in hoogte creëer je heel gemakkelijk een speels effect. Let ook vooral op het schuin snijden van de stelen: hoe schuiner de steel, hoe langer de bloem vers blijft.

Is de verf helemaal droog? Vul dan de vaas met een flinke laag helder en lauw water om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw chrysanten. Let goed op dat er geen bladeren in het water hangen. Werk bij het stylen van jouw boeket rondom jouw vaas; laat de bloemen niet allemaal dezelfde kant op kijken. Zo is het boeket mooi vanaf elke stoel rondom de ontbijttafel. Vrolijk Pasen & eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com