You are here: Home » Wonen » Op zoek naar de ideale loungestoel

Op zoek naar de ideale loungestoel

geschreven door Constance

De zomer is nog volop bezig maar gaan we langzamerhand op weg naar het najaar. En de herfst is bij uitstek de periode waarop het interieur verandert wordt. En dat kan eigenlijk van alles zijn, of het nu om een nieuw schilderij of een likje verfje gaat of dat het de aanschaf van een nieuwe bank of loungestoel betreft.

 

De loungestoel is inmiddels meer en meer ingeburgerd. Want waar een aantal jaren geleden 2 banken naast elkaar of tegenover elkaar de trend was, zie je nu meer en meer een bank en daarbij 1 of meerdere loungestoelen in de woonkamers staan.

En niet alleen in de zithoek maar ook aan de eettafel zijn de loungestoelen te vinden. Of je nu van lang tafelen houdt, of een zzp’er bent die aan de eettafel zit te werken, ook hier is het fijn als je lekker kan zitten en daarvoor is de loungestoel ook ideaal.

Waar wil je je loungestoel voor gebruiken?

Allereerst is het handig om te bedenken in welke ruimte je je loungestoel wilt neerzetten. Ga je hem gebruiken in je zitgedeelte om tv te kijken of lekker te lezen. Of is het meer een bijzetstoel, die je alleen gebruikt als je extra gasten verwacht.

Een andere handige mogelijkheid is om je eettafelstoel multi inzetbaar te maken, zodat je hem op 2 manieren kan gebruiken; aan je eettafel en ook als extra zitplek in je woonkamer. Ideaal als je gasten over de vloer hebt.

Welk materiaal & model kies je?

Loungestoelen zijn er veel verschillende modellen en materialen. Zo tonen leren stoelen, over het algemeen, wat strakker en moderner, terwijl fluweel of (wollen) stof een meer klassiekere uitstraling hebben. Zeegras en rotan geven je woning een meer Mediterrane sfeer

Kies je voor een loungestoel met houten poten of voor een metalen frame? En een kuipstoeltje zit heerlijk als je met een vriendin een borrel wilt drinken terwijl een loungestoel met een armsteunen ook als eetkamerstoel dienst kan doen.

Heb je een appartement met een klein balkon? Een mooie oplossing vind je in de vlinderstoel. Deze is een sieraad in je woonkamer, en op je balkon is het mooi alternatief voor een (te) grote loungeset.

Mocht je ruimte genoeg hebben, maar wil je een lekker knus hoekje voor jezelf, dan biedt de loungestoel je alle mogelijkheden hiervoor. Een fijne leeslamp ernaast, een paar bijzettafeltjes en klaar ben je, je hebt je eigen ZEN plek.

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Anton 26 april 2020 - 14:14

Wat een prachtige stoelen! De lampen bij de eerste foto zijn ook erg gaaf!

Ik heb zelf lampen gekocht bij https://nl.trenchic.com/, zowel industriële als moderne lampen. Echt super blij mee!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com