You are here: Home » Groen wonen » Internationale Dag van de Orchidee

Internationale Dag van de Orchidee

geschreven door Constance

Morgen, donderdag 7 september, is het alweer voor de 6e keer de internationale Dag van de Orchidee. En op deze dag staat de orchidee, door haar omzet van ruim een half miljard euro de meest belangrijke bloeiende kamerplant, in de schijnwerpers. De koningin onder de planten is dit jaar letterlijk ‘in the picture’ gezet door de internationaal bekende fashion illustrator Meagan Morisson.

Het campagnethema is dit keer ‘Show who you are’. De gedachte hierachter is dat van de meer dan 25.000 soorten orchideeën die er zijn, in vele kleuren en vormen, er altijd wel een exemplaar is waarmee je jezelf kunt uitdrukken en die laat zien dat je geeft om een ander.

De orchidee staat voor geluk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. De orchidee is, met haar vele diverse vormen en kleuren, een perfect cadeau die iedere gelegenheid een persoonlijke touch geeft. Elke van de 25.000 orchideeën is een unieke verschijning, met een eigen symboliek.

Maar welke orchidee kies je? Met de online test op www.orchitypes.eu vind je de orchidee die het best past bij iedere gebeurtenis.

De internationaal bekende illustrator Meagan Morrison illustreerde exclusief 12 bijzondere gelegenheden met bijpassende orchideeën: van vriendschap tot afscheid, van afstuderen tot liefde. De illustraties zijn te bekijken op www.orchidsinfo.eu. Bezoekers kunnen ze alle twaalf kosteloos downloaden als jaarkalender. Bij iedere maand hoort een illustratie. Bovendien kun je zelf verjaardagen, bijzondere dagen en andere speciale gelegenheden noteren, van je trouwdag tot de verjaardag van je moeder, met de bijpassende orchidee.

Veel mensen denken dat orchideeën moeilijk te verzorgen zijn. Het tegendeel is waar: de plant is juist makkelijk te verzorgen. Met een klein beetje extra aandacht bloeien vrijwel alle orchideeën meerdere malen per jaar. Degene aan wie jij een orchidee cadeau doet, kan de plant dus lang bewonderen, maar heeft er bijna geen omkijken naar. Een paar tips: orchideeën houden niet van direct zonlicht, hebben één keer per week een beetje water nodig en houden zo nu en dan van plantenvoeding (een keer per maand).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com