You are here: Home » Shoppen » Mannen hebben moeite met het uiten van hun emoties

Mannen hebben moeite met het uiten van hun emoties

geschreven door Constance

Rondvliegende hormonen, maandelijkse menstruatieperikelen en een strijd tegen de zwaartekracht. Het leven van vrouwen gaat niet altijd over rozen. Uit onderzoek van TENA Men, in samenwerking met Ruigrok NetPanel onder ruim 1000 Nederlandse mannen, blijkt echter dat mannen het ook niet altijd makkelijk hebben. Erectieproblemen, urineverlies en een afnemend libido zijn nog een groot taboe; de heren hebben vooral moeite met het bespreken van hun emoties en lichamelijke ongemakken. TENA Men legt de vinger op de zere plek. De vergelijking tussen het leven van een man en het leven van de vrouw komt ook aan bod. Waarom is het leven van een man zwaarder dan dat van een vrouw? Let the battle begin.

in control

Top-5 redenen waarom het leven van de man zwaarder is dan die van de vrouw
1. Mannen hebben meer moeite om zich te uiten, en met emoties en ongemakken om te gaan
2. De zin in seks wordt niet altijd door vrouwen beantwoord
3. Mannen werken vaak meer en harder
4. Vrouwen maken het leven van mannen onnodig complex
5. Gevoel van eindverantwoordelijkheid voor het gezin is een last op hun schouders

Het lijkt al vanaf de kleuterschool duidelijk: mannen- en vrouwenvriendschappen zitten anders in elkaar. Waar wij met vriendinnen ziel en zaligheid bespreken, mijden mannen liever diepzinnige gesprekken. Een stereotype scheiding der seksen wordt in het onderzoek bevestigd. Mannen ouwehoeren het liefst met elkaar over onpersoonlijke zaken als sport, het nieuws en werk, en laten hun gezondheid, seksleven en onzekerheden liever onbesproken. Daarnaast blijkt het onderwerp vrouwen beduidend minder interessant naarmate de heren ouder worden. Tijd voor verandering, aldus de kerels zelf: liever dan grappiger of slimmer is een kwart van alle Nederlandse mannen het allerliefst wat opener. Een op de vijf verlangt zelfs naar meer openheid binnen de vriendengroep. Voor mannen én voor de dames helemaal geen slecht nieuws dus.

Ondanks het feit dat ze de maandelijkse perikelen niet de schuld kunnen geven, zijn mannen ook weleens onzeker. 32% van de ondervraagde mannen wordt onzeker van een gesprek over emoties. Lichamelijke ongemakken blijven ook vaak onbesproken. De volgende onderwerpen staan in de top drie van dingen waar mannen het nóóit met hun vrienden over hebben:
1) Erectieproblemen (49%)
2) Ongewenst urineverlies (40%)
3) Afnemend libido (37%)

tena men

“Iedereen krijgt te maken met lichamelijke ongemakken”, zegt Marjolijn van Mierlo, van TENA Men. “Bij vrouwen zijn dit soort onderwerpen, zoals opspelende hormonen en een veranderend lichaam, alleen veel beter bespreekbaar. Ook zijn vrouwen sinds de pubertijd al gewend om bijbehorende beschermende producten te gebruiken. Lichamelijke ongemakken hoeven het leven van de man dus ook helemaal niet te beïnvloeden, het is de manier waarop ze er mee omgaan. Daarom willen we met het onderzoek openheid creëren. Wanneer er openheid is, komen de oplossingen binnen handbereik”.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com