You are here: Home » Schoenen & laarzen » Reebok Ventilator is 25 jaar oud

Reebok Ventilator is 25 jaar oud

geschreven door Constance

Morgen, 17 januari, viert Reebok de lancering van de Reebok Ventilator, maw. dit klassieke, iconische model is 25 jaar oud.

reebok ventilatorIn 1990 was de Ventilator vanwege het kleurgebruik en de vormen al gedurfder en meer expressief dan gewoon was in die tijd. De naam, Ventilator, stamt af van de ventilerende zijkanten die ademend en afkoelend werken. Het gebruik van Hexalite technologie zorgde voor meer comfort en betere shock opname en maakte het een perfecte schoen voor de snellere en lichtere hardloper. De duurzame, logge zool werd ontworpen om standvastige aandrijving tijdens het rennen te verzekeren, dit voor zowel op een harde als op een zachte ondergrond. De zichtbare boog in het midden van de schoen werd zodanig geplaatst dat het voor een optimale controle van bewegingen zorgde.

De schoen liep zijn tijd vooruit en is nu, 25 jaar later, een echte Classic geworden. De nog steeds lichte schoen wordt tegenwoordig gebruikt als streetwear en niet meer als een hardloopschoen. Om het 25 jarige bestaan van de Ventilator te vieren, zullen drie van de originele kleuren (OG) verschijnen in hun natuurlijke vorm; steek voor steek en perfect op elkaar afgestemde kleuren voor authenticiteit. De eerste relaunch van de Ventilator Vintage OG is morgen, 17 januari 2015. Het is de eerste keer sinds 1990 dat Reebok de Ventilator uitbrengt in een vintage uitvoering, met ieder OG kenmerk tot in details. De schoen draagt exact dezelfde materialen als in het origineel zijn gebruikt, inclusief de ‘crackle’ print. Ook het gekleurde nylon en mesh aan de zijkanten zijn tot in de kleinste details exact nagemaakt zoals toen in de jaren ’90.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?