You are here: Home » Ladygadgets » Slimme drink beker Vessyl. Toverbeker of grote flauwekul?

Slimme drink beker Vessyl. Toverbeker of grote flauwekul?

geschreven door testman

Een drinkbeker die direct kan vertellen wat er in je beker zit? En die communiceert met je mobiele telefoon, het klinkt als toveren. En wat heb je er eigenlijk aan? Je weet toch zelf wel wat je in je beker schenkt? Ik heb deze week de Vessyl besteld. vessyl_ladygadgets.blogo.nl

Stel je eens voor dat kinderen op een speelse manier bewust gemaakt worden van wat ze drinken. Of dat je zelf meer bewust wordt gemaakt over hoeveel suiker er eigenlijk in dat glas cola zit. En of dat gezonde drankje wat je kocht in de supermarkt echt zo gezond is als op de verpakking staat.

Ladygadgets.blogo.nl besteed regelmatig aandacht aan digitale apparaten die je helpen bij je gezondheid. Denk aan de digitale weegschaal van Withings, die ook je vet en hartslag meet. Of de digitale bloeddrukmeter en de stortvloed aan “bewegingsregistratiearmbanden” van bijvoorbeeld Jawbone of Samsung. Op je gezondheid letten, met hulp van digitale apparaten en internet is hot. Maar apparaten die op makkelijke manier je voeding registeren en analyseren, die zien we nog relatief weinig. Maar daar gaat dus verandering in komen. We gaan de komende jaren een stortvloed aan apparaten zien die op gemakkelijke manier registeren wat we eten en drinken, zonder dat we het zelf handmatig hoeven in te voeren.

Ok nog even in het kort, wat kan de Vessyl precies? Je schenk een drankje in de beker en via je telefoon (op de beker zelf verschijnt ook informatie, maar die is vrij subtiel) kun je zien wat er precies inzit qua calorieën, koolhydraten, zout etc. En dat kun je weer koppelen aan je persoonlijke profiel. Er is ook veel kritiek op de digitale beker. Die kritiek gaat erover dat je zelf toch wel weet wat je inschenkt en anders even op een etiket kan kijken. Natuurlijk kun je zo naar de materie kijken, maar het gaat in mijn ogen over gedragsbeïnvloeding. Mensen die bijvoorbeeld te zwaar zijn, gebruiken een weegschaal, al kun je met evenveel gemak zeggen, ze weten toch al dat ze te zwaar zijn? Ik vind het interessant om te zien of we met dit soort apparaten groepen mensen meer bewust kunnen maken van wat ze eten en drinken. En de beker zal voor grote groepen niet geschikt zijn, maar voor anderen weer wel. Obesitas wordt gezien als misschien wel het grootste gezondheidsprobleem van de moderne mensheid. En om obesitas te bestrijden zullen we moeten zoeken naar nieuwe middelen. En zo zie ik de Vessyl.

Ik zal nog wel moeten wachten tot 2015, maar ach dat is het zo. Zo gauw ik hem binnen heb, zal ik het hier laten weten. En oh ja, ik geeft toe dat ik mijn aankoop van $99,– (ja dat kost ie) ook een heerlijke Ubergadget vind, die ik erg graag wilde hebben. Check ook nog even de video van het toverapparaat.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lu4ukHmXKFU[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com