You are here: Home » iPad » WK voetbal 2014; Zit je al klaar in juich- of jankpak?

WK voetbal 2014; Zit je al klaar in juich- of jankpak?

geschreven door Constance

Vanavond begint het dan ‘echt’, Nederland speelt zo de eerste wedstrijd. En ladies? Hebben jullie er zin in? Of juist helemaal niet? Zit je al klaar in je oranje outfit of ben je nu al depressief?

Hoe dan ook, een goede voorbereiding is het halve werk. Ook al is voetbal niet je ding, dan nog is de kans vrij groot dat personen in je omgeving (je partner, je collega’s, je vriendinnen) de komende tijd, in het rood-wit-blauw of oranje, naast je op de bank zitten te schreeuwen. Ons advies: if you can’t beat them, join them. Robin Mobile, de mobiele provider van voetbalminnend én voetbalhatend Nederland, verzamelde een aantal super nuttige apps en tips voor je om het komende WK te overleven.

fifa app

Hoe meer je weet over de speeltijden, hoe meer wedstrijden je kunt missen of juist volgen. Net op tijd in het bos voor een stille wandeling met fluitende vogels, of net op tijd in de kroeg voor een meter bier en twintig vuvuzela’s in je oor. De officiële FIFA-app (gratis voor iOS en Android) vertelt je welke teams wanneer spelen en je kunt de wedstrijden eenvoudig aan je agenda toevoegen om op tijd gewaarschuwd te worden. Daarnaast heeft de app een uitgebreide nieuwssectie, waarmee je de stemming van Nederland kunt voorspellen aan de hand van de uitslagen.

Is je partner even naar de keuken om bier te halen en wil je hem of haar als een gek zien rennen? Door je telefoon te schudden hoor je een Braziliaanse commentator “goooaaaaalll!” schreeuwen. Hij stopt pas met schreeuwen als jij stopt met schudden, of als je partner je telefoon uit het raam heeft gegooid. De Goalshaker is gratis voor iOS.

Speciaal voor iedereen die graag gokje waagt is er de ‘Poollie; WK 2014′ app en hiermee kan je je vriendinnen en collega’s geld afhandig maken. Start de app, begin een pooltje, nodig je vriendinnen uit, voorspel de uitslagen juist, incasseer het geld, verhuis naar een strandvilla aan de Middellandse Zee (mét sexy poolboy), maak een selfie terwijl je op je luchtbed in je zwembad dobbert en stuur die als troost naar je vriendinnen in Nederland. Deze gratis app is er voor Android, iOS en Windows Phone.

Oranje Soundboard Android app laat je genieten van hilarische geluidsfragmenten van het Nederlands elftal, en deze kan je instellen als ringtone of notificatie en gelijk kan je de hele dag je vrienden vermaken. Vooral met het Spaanse commentaar zul je veel bewondering oogsten. En de kers op de taart: je kunt de geluidsfragmenten delen via whatsapp, dus ook als je vrienden zijn weggevlucht kunnen ze nog genieten van jouw grappige soundboard.

voetbal van toen app

Ikzelf ben dol op weetjes (je hebt er niks aan maar je weet ze wel) en als dit  ook iets voor jou is dan is er de speciale ‘Voetbal van toen’ app (gratis voor iOS en Android) en hiermee kan je je historische voetbalkennis bijspijkeren. De vroege geschiedenis van het Nederlands elftal staat centraal en je kunt kennis maken met voetbalhelden uit het verleden, zoals Puck van Heel of Kees Kuys. Ga op ontdekkingstocht en kom er achter dat er soms stadions hebben gestaan op plekken waar je dat nu niet meer verwacht. Of verbaas je over de eenvoudige trapveldjes, waar belangrijke interlands werden gespeeld.

tapkick

Speciaal voor iedereen die graag een balletje hoog houdt is Tapkick 2014. Tapkick is een Android app waarmee je de bal zo lang mogelijk hoog moet houden. Als de bal tussen de twee aangegeven strepen op het scherm van je telefoon komt, moet je op het scherm drukken om de bal in de lucht te houden.

En voor alle fans die altijd en over een selfie maken is er de gratis app ‘Golo Loco’ (iOS en Android). Je plaatst je telefoon naast, voor of op je televisie en de app meet het omgevingsgeluid en wanneer jullie gejuich boven dit niveau uitkomt, wordt er automatisch een foto gemaakt. Aan het eind van de wedstrijd selecteer je de beste foto en deze deel je gelijk via social media.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com