You are here: Home » Ladygadgets » Lever je oude mobieltje in voor geld!

Lever je oude mobieltje in voor geld!

geschreven door Constance

Heb jij ook ergens in een (keuken)la een aantal ‘oude’ mobiele telefoons liggen? Dan ben je niet de enige want de gemiddelde Nederlander gebruikt zijn mobieltje ong. 18 maanden voordat hij of zij een nieuwe aanschaft.

Toch gaat een mobieltje gemiddeld 3 jaar en is ie nog ook nog eens euro 25,00 waard. Er zijn momenteel nog 500 modellen die je geld op kunnen leveren. De telefoons met de meeste waarde zijn op dit moment de Nokia N97 en de i-Phone. Het bedrijf zonzoo wil Nederlanders bewust maken van de waarde van hun oude mobiele telefoon en je nog werkende mobiele telefoon krijgt op deze manier een tweede leven in Azië en Afrika. Waarschijnlijk zwerven er alleen al in Nederland tussen de 30 en 40 miljoen mobieltjes in de keukenlade en dat is ong. 3.500 ton chemisch afval en ze vertegenwoordigen een waarde van minimaal een half miljard euro. En bij zonzoo vertegenwoordigt je mobiele telefoon 3x een bepaalde waarde:
•       Financiële waarde; de gemiddelde mobiele telefoon brengt ongeveer tussen de € 25 en € 200 op.
•       Milieuwaarde; de gemiddelde telefoon is slechts 18 maanden gebruikt en kan technisch gezien nog meer dan 3 jaar meegaan.
•       Goede doelen; de financiële waarde kan door een consument gedoneerd worden aan een goed doel. zonzoo doneert standaard 5% van de opbrengst aan een geselecteerd aantal goede doelen.

Je kunt op de website de waarde van je mobiele telefoon bekijken en deze eenvoudig en veilig verkopen. zonzoo stuurt je een envelop waarmee je de mobiele telefoons gratis kunt opsturen. Als de telefoon getest is en werkt zoals is aangegeven, wordt het bedrag dat de telefoon nog waard is binnen 14 dagen overgemaakt op je bankrekening. Nog werkzame toestellen worden in ontwikkelingslanden verkocht en gemiddeld nog meer dan drie jaar gebruikt. Hierdoor wordt de technische levensduur verlengd en worden de voor productie noodzakelijke grondstoffen en energie ten volle benut.  Oudere modellen telefoons die niet meer werkzaam zijn, kunnen ook worden ingeleverd bij zonzoo. Deze worden zorgvuldig ontmanteld, de batterij wordt gescheiden en als chemisch afval behandeld.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com