You are here: Home » Digitale fotografie » Bokeh filter voor de spiegelreflexcamera

Bokeh filter voor de spiegelreflexcamera

geschreven door Constance

Met fotograferen als hobby is het altijd leuk om iets nieuws tegen te komen. Zo ontdekte ik vandaag dat er een Bokeh filter is voor de spiegelreflexcamera. Bokeh is afgeleid van het het Japanse woord bokeaji. En dat betekent onscherp. In de fotografie staat het voor een mooie scherpte-diepte verhouding. Denk hierbij aan een vage achtergrond waarbij het licht door de bladeren van de bomen komt. Je ziet dan verschillende lichtpuntjes.
Voor die lichtpuntjes kun je het Bokeh filter gebruiken. Want het Bokeh filter maakt van die puntjes figuurtjes, zoals hartjes en sterretjes. Zo maak je een wat saaie achtergrond opeens een stuk leuker met sterretjes of hartjes op de achtergrond. Op de foto’s hieronder zie je ‘voor’ en ‘na’.
Vraag me niet hoe het technisch in elkaar zit, maar ik vind het een geweldig leuk effect.

Er zijn 3 soorten filters en ze kosten $9,99 per stuk. Ik heb naar de site van Bokeh filter een mailtje gestuurd, want ik heb geen idee of ze ook hier te verkrijgen zijn.

Bokeh filter

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com