You are here: Home » Interieur » Kunst, geen kunst!

Kunst, geen kunst!

geschreven door Constance

Cora_Terlouw

Pas las ik een artikel, in Thuis Leven, (helaas geen website) over kunstenares Cora Terlouw. Een mooi verhaal over een vrouw die tijdens haar verblijf in Maleisie begon met schilderen. Ze leerde in Maleisie werken met olieverf op canvas van een lokale kunstenaar en werd geïnspireerd door het land, de kleding, mensen, het eten en de specerijen.

Haar doeken zijn dan ook bijzonder kleurrijk. Haar stijl is van realistische bloemen en portretten verschoven naar abstract en spontaan.

Nu denkt u leuk dat je dit schrijft maar wat kan ik hiermee? Nou …tijdens mijn InterieurTipgever adviezen krijg ik regelmatig de vraag hoe meer kleur toe te voegen in een interieur. In de meeste gevallen gaat het om kleur op de muur of het gebruik van accessoires.

Een van mijn tips is dan eens te denken aan een mooi kunstwerk aan de muur. Natuurlijk ligt de prijs van een kunstwerk hoger dan de aanschaf van een ingelijste poster. Maar je doet er ook veel langer mee. Het behoud zijn waarde en het gevoel dat er maar één van bestaat doet ook iets met je.

Het advies dat ik van galerie houder Just Gonggryp van ArtFusion  in Villa Arena Amsterdam heb ik dan ook ter harte genomen. Hou bij een nieuw in te richten huis rekening met je budget voor de aanschaf van kunst. Veel galeriehouders zijn bereid een stuk tijdelijk te laten ‘passen’. Zo weet je of het inderdaad past in jou interieur. Ook zijn er betalingsregelingen mogelijk.

Als dit nog een stap te ver is heb je ook de mogelijkheid kunst te lenen bij een kunstuitleen. Zo kun je tegen een laag huurtarief toch een schilderij in huis halen met de mogelijkheid te wisselen of aan te schaffen wanneer het bevalt.

Nog  een tip van Cora Terlouw: Bedenk wat voor afbeelding, sfeer, kleuren en materiaalsoort bij jou en je huis past, voordat je verdwaalt in het brede aanbod van kunst. Neem een stukje stof mee van de bank of gordijnen om te zien of je inrichting bij het aan te schaffen stuk past. En die kleur op de muur mag dan gewoon wit zijn.

Ik ben me al aan het orienteren op een mooi en kleurrijk kunstwerk wat past bij mijn inrichting. 

Lizette Zeef, InterieurTipgever Den Haag en Rotterdam

Gerelateerde artikelen

8 reacties

cora terlouw 15 mei 2010 - 10:04

Dag Lizette,

Ik stond inderdaad in Thuisleven en wou graag mijn website aan jou doorgeven.

Met vriendelijke groet, Cora terlouw

Reageer
cora terlouw 15 mei 2010 - 10:04

Dag Lizette,

Ik stond inderdaad in Thuisleven en wou graag mijn website aan jou doorgeven.

Met vriendelijke groet, Cora terlouw

Reageer
cora terlouw 15 mei 2010 - 10:04

Dag Lizette,

Ik stond inderdaad in Thuisleven en wou graag mijn website aan jou doorgeven.

Met vriendelijke groet, Cora terlouw

Reageer
cora terlouw 15 mei 2010 - 10:05

Dag Lizette,

Graag geef ik je mijn website door.

Met vriendelijke groeten Cora

Reageer
cora terlouw 15 mei 2010 - 10:05

Dag Lizette,

Graag geef ik je mijn website door.

Met vriendelijke groeten Cora

Reageer
cora terlouw 15 mei 2010 - 10:05

Dag Lizette,

Graag geef ik je mijn website door.

Met vriendelijke groeten Cora

Reageer
Kunst route Doorn / Maarn - Wonen - Wonen.Blogo.nl 9 april 2011 - 07:10

[…] in Evenementen, Expositie, Kunst.Ik heb eerder eens geschreven over kunst in huis in het artikel, Kunst geen Kunst. Deze week kreeg ik informatie toegestuurd van een vriendin over de kunstroute in Maarn en […]

Reageer
Kunst route Doorn / Maarn - Wonen - Wonen.Blogo.nl 9 april 2011 - 07:10

[…] in Evenementen, Expositie, Kunst.Ik heb eerder eens geschreven over kunst in huis in het artikel, Kunst geen Kunst. Deze week kreeg ik informatie toegestuurd van een vriendin over de kunstroute in Maarn en […]

Reageer
Kunst route Doorn / Maarn - Wonen - Wonen.Blogo.nl 9 april 2011 - 07:10

[…] in Evenementen, Expositie, Kunst.Ik heb eerder eens geschreven over kunst in huis in het artikel, Kunst geen Kunst. Deze week kreeg ik informatie toegestuurd van een vriendin over de kunstroute in Maarn en […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com