You are here: Home » Huis & Tuin » Geef je een huis een opknapbeurt

Geef je een huis een opknapbeurt

geschreven door Constance

Het voorjaar is het uitgelezen seizoen om je huis eens lekker onder handen te nemen. De voorjaarsschoonmaak is voor de meesten mensen het begin van de lente.

De voorjaarsschoonmaak anno nu

Dus wordt het tijd om de gordijnen te wassen, de kleden lekker te laten luchten en de ramen lappen. Daarna zijn je kasten aan de beurt; de keukenkastjes worden lekker uitgesopt en kijk dan gelijk even naar de houdbaarheidsdata van levensmiddelen. Dit geldt ook voor je kledingkast, want als je dat ene jurkje of truitje een jaar niet gedragen hebt, vraag jezelf dan af of je het ooit nog wel aan gaat trekken.

Ook je interieur heeft behoefte aan een grote schoonmaak, vroeger (je oma zal dit beamen) werden tijdens de ‘grote voorjaarsschoonmaak’ kamers opnieuw behangen of gewit, en werd houtwerk van een nieuw laag verf voorzien.

In de huidige tijd doet bijna niemand meer aan een uitgebreide voorjaarsschoonmaak, maar je kan altijd aan de slag met verf. Of het nu op de muur is, of op je houten meubels, deuren of kozijnen. Met verf geef je je interieur een goede boost, en het is ook een heerlijke therapie en tijdverdrijf voor jezelf.

Welke verf moet ik gebruiken?

Uit ervaring weet ik dat je, voor het mooiste resultaat, het beste een goed en bekend verfmerk moet gebruiken, het bespaart je nl. een hoop ergernis en gedoe.

Want is het niet fijn dat je je plafond of je muur maar 1x hoeft te rollen, omdat de verf gelijk goed dekt en je geen plekken en vegen meer ziet.

Sigma Coatings heeft een groot assortiment aan verf, of het nu gaat om verf voor op de muur of plafond, de vloer of kozijnen en deuren. En wist je dat ook de vakman gebruikt maakt van Sigma producten?

Welke verf gebruik je het beste op hout?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, en het is dan ook belangrijk dat je jezelf eerst een paar vragen stelt voordat je aan de slag gaat.

Stel je hebt een mooi oud kastje dat weer een 2e leven gaat krijgen. Misschien moet je eerst oude verflagen verwijderen voordat je kan gaan schilderen. Dit geldt ook voor een oud kozijn dat opgeknapt moet worden; ga eerst renoveren en pak daarna pas de verfkwast want anders is het zonde van je tijd en je materiaal.

Verf en transparante beits zijn ook 2 verschillende producten, want een transparante beits geeft wel bescherming maar je blijft wel de natuurlijke houtstructuren duidelijk zien, terwijl verf veel meer dekt. Transparante beits wordt veel gebruikt voor houten tuinmeubelen, zodat deze wel beschermd zijn tegen weer én wind zonder dat het houtkleur verdwijnt.

Wat is mooier hoogglans, zijdeglans of mat?

Vroeger kon je eigenlijk alleen maar kiezen tussen hoog- of zijdeglans en verf voor binnen of buiten. Maar nu is er hier ook de matte verf bijgekomen. Maar wat je moet kiezen is echt een kwestie van smaak.

Wat wel een spannend effect geeft is om je kozijn in hoogglans te verven, en de deur in mat of zijdeglans. Zo creëer je een diepte effect en dat kan bij een kleine gang verlengend werken.

Maar ga je buiten aan de gang, kies dan voor hoogglans, want dat is een ‘hardere’ verfsoort en hierdoor blijft je verf langer mooi, zeker als je ramen en deuren op het zuiden liggen.

Bestaat er ook een multifunctionele verf voor binnen?

Natuurlijk kan je voor elk oppervlak een speciale verf gebruiken maar zoek je een verf die je niet alleen op hout kan gebruiken of maar ook als traplak?

En waar je ook metaal en non-ferrometalen zoals koper, lood, aluminium, zink, brons en messing mee kan verven? Kies dan voor Sigma S2U Nova Satin!

De Sigma S2U Nova Satin is een lakverf op waterbasis, die je in elke RAL kleur kan laten mengen. De verf is geschikt voor binnen en door de speciale LTA+-technologie laten vette handen en vingers geen afdruk na, dus ideaal voor deuren en kozijnen.

En deze lakverf is kras- en slijtvast, dus je hout blijft langer mooi. Verder droogt ie lekker snel en door de waterbasis heb je ook geen last van de bekende verflucht in je huis.

Nu hoef je eigenlijk alleen nog maar een keuze te maken uit een van de bovenstaande trendkleuren, je verf te laten mengen en je kan aan de slag. Zo is je huis binnen no-time lenteklaar.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com